30.kolo, pondělí 18.12.2023, ZS Luďka Čajky
4:1
1:1, 2:0, 1:0
Berani Zlín

Huf - Zbořil, Salonen, Suhrada, Warg, M. Novotný, Husa, Ridel - Šlahař, Kindl, Paukku - M. Lang, Süss, Keränen - Köhler, Gago, P. Sedláček - Novák, Werbik, Salmio. Trenér: Jan Srdínko.

HC Frýdek-Místek

Švančara - Š. Havránek, Haman, Výtisk, D. Kowalczyk, Urbanec, Homola, Hrachovský - Wałęga, Haas, Svačina - Martynek, Marosz, Klimša - Doktor, Ćmiel, Z. Sedlák - Ramik, R. Veselý, Macháček. Trenér: Martin Hrnčár.

Branky
1. Paukku (Šlahař, Salonen), 33. Šlahař (Suhrada), 36. Kindl (Keränen, Salonen), 51. Šlahař (Kindl, Suhrada)
2. R. Veselý (Doktor, D. Kowalczyk)
Statistiky
Vyloučení: 2:3
Využití: 1:1
V oslabení: 0:0
Střely na branku: 43:19 (16:9, 18:2, 9:8)
Zblokované střely: 20:9
Hity: 6:15
Vhazování: 31:32
Tresty: navíc Urbanec (FM) 5 min + trest DKU
Rozhodčí: Wagner, Mejzlík - Juránek, Roischel
Diváci: 2185
Ohlasy

Jan Srdínko (trenér Berani Zlín): Dnešní zápas začal velice dobře, rychle jsme šli do vedení. Z naše prvního oslabení jsme bohužel dostali gól, naštěstí to ale kluky nijak nepoložilo a naopak jsme nabírali na síle. Kluci se nebáli hrát na puku a předváděli výbornou hru. Soupeř má opravdu kvalitní hráče, ale jeho útok se nám dařilo eliminovat. Jsme hrozně rádi za to, že se vyhrálo. Musím pochválit celý tým. Až na pár chybiček kluci podali skvělý výkon, mohlo padnout i víc gólů. Dneska se produktivity ujal Kuba Šlahař, každopádně věřím, že se postupně přidají i další hráči.

Martin Hrnčár (trenér HC Frýdek-Místek): Zápas nám nevyšel nejen výsledkově, ale především herně. Nejsem vůbec spokojený. První dvě třetiny Zlín ukázal svou pravou tvář, domácí byli všude dříve, byli rychlejší, silnější na puku. Vyhrávali osobní souboje, a to jak tělem, tak i hokejkou. Sice jsme využili první přesilovku a věřil jsem, že nám to pomůže, ale nestalo se tak. Druhá třetina ovlivnila zápas nejvíc, hráli jsme sedmiminutové oslabení. Ať si každý udělá svůj obrázek, dál to komentovat nechci. Bránit tak dlouhé oslabení je těžké, vypadli jsme z tempa. Točili jsme jen osm útočníků, ztratili jsme jednoho beka. Inkasovali jsme a pak ve třetí části soupeř dvakrát udeřil z podobného místa. Podle mého gusta se hrálo asi jen 12 minut ve třetí třetině, tak jsme měli hrát celý zápas. Byly tam šance, měli jsme tlak, byla tam střelecká aktivita. Bohužel čtvrtý gól Zlína nám zlomil vaz. Uznávám kvalitu soupeře, předvedl výborný výkon, nezasloužili jsme si vyhrát. S Přerovem to musí být z naší strany úplně jiný přístup.