29.kolo, sobota 9.12.2023, Hala Polárka
2:1
0:1, 0:0, 2:0
HC Frýdek-Místek

Švančara - Haman, Š. Havránek, D. Kowalczyk, Výtisk, Homola, Urbanec, Hrachovský - Svačina, Haas, Wałęga - Martynek, Marosz, R. Toman - Z. Sedlák, Šuhaj, Ramik - Macháček, R. Veselý, Geidl. Trenér: Martin Hrnčár.

HC Dynamo Pardubice B

Honzík - Chabada, Zdráhal, Nedbal, Švec, Tvrdík, Voženílek - Žálčik, Rákos, Pochobradský - Hrníčko, J. Mikyska, Herčík - Rohlík, Kaut, Kaplan - Lichtag, Zeman, Rouha. Trenér: Tomáš Jirků.

Branky
49. Šuhaj (Hrachovský), 53. Marosz (Ramik)
1. Pochobradský (Žálčik)
Statistiky
Vyloučení: 3:5
Využití: 1:0
V oslabení: 0:0
Střely na branku: 23:24 (7:8, 9:10, 7:6)
Zblokované střely: 13:5
Hity: 4:8
Vhazování: 23:29
Rozhodčí: Horák, Jechoutek – Štěpánek, Tvrdý
Diváci: 822
Ohlasy

Martin Hrnčár (trenér HC Frýdek-Místek): Na úvod bych chtěl zmínit, že se dnes konala velice pěkná akce pro Šimonka a jeho rodiče. Zapojil se celý náš tým a dokonce i soupeř přispěl finanční částkou. Lidé mají někdy v životě hodně těžký osud, tak jsme chtěli udělat vše pro to, abychom vyhráli a lidem v Polárce udělali radost. Ten začátek nevyšel, kdy jsme inkasovali už po pár vteřinách. Soupeř na nás v prvních dvanácti minutách dobře tlačil. My dělali špatná rozhodnutí, vše nám dlouho trvalo. Oni byli rychlejší nejen na puku, ale i v prostoru. Potom jsme se konečně zdvihli a začali hrát věci, kterým se věnujeme na tréninku. Myslím si, že ve druhé třetině jsme začali mít navrh. Soupeř byl však dobrými kontry stále nebezpečný, nám však dobře fungovala obrana i brankář. Šance jsme měli ale i my, jen jsme je nedokázali proměnit. Soupeři dobře zachytal gólman Honzík. Já ale věřil, že když do třetí třetiny vstoupíme aktivně a půjdeme si zatím, tak ten nepříznivý stav otočíme. Podařilo se nám využít přesilovku, pak dali i druhý gól. Pak to mohl celé rozhodnout Švanci přes celé kluziště, to by byl opravdu takový zlatý hřebíček. Pro nás to však byl velmi těžký zápas a já jsem rád, že jsme jej před repre pauzou zvládli. Nyní se můžeme připravovat s klidnou hlavou na zápasy, které nás následě pak čekají.

Jan Starý (asistent trenéra HC Dynamo Pardubice B): Je to škoda, že jsme si nechali zápas takto v závěru utéct, když jsme tady dlouho vedli. Měli jsme hodně vyloučených, koledovali jsme si o to, tahle nejde hrát. Zkrátka nejde darovat soupeři tolik přesilových her a doufat, že když mají tolik šikovných hráčů, že to uhrajeme na jedna nula. Je to škoda, měli jsme tam ale samozřejmě i šance, nastřelili navíc i dvě tyčky. To bylo ve chvíli, kdy jsme mohli soupeři odskočit. Nestalo se. Pak musíte hrát ale zodpovědně odzadu a nedarovat soupeři v závěru dvě přesilovky.