28.kolo, středa 6.12.2023, ZS Pelhřimov
4:1
1:0, 1:1, 2:0
HC Dukla Jihlava

A. Beran - Bilčík, Ozols, Dundáček, Chvátal, D. Kolář, Dvořák, Vala - Čachotský, D. Bartoš, Cachnín - Harkabus, T. Havránek, Jelínek - Štefančík, Kuprijanov, Burkov - Krajč, Pořízek, V. Brož. Trenér: Viktor Ujčík.

HC Frýdek-Místek

Mokry - Š. Havránek, Haman, Výtisk, D. Kowalczyk, Urbanec, Homola - Cedzo, Haas, Svačina - Doktor, Marosz, Martynek - Ramik, Šuhaj, Z. Sedlák - Geidl, R. Veselý, Macháček - Toman. Trenér: Martin Hrnčár.

Branky
12. D. Bartoš (V. Brož, Čachotský), 40. Čachotský, 43. V. Brož (Krajč), 58. Čachotský
33. Martynek (Doktor, Marosz)
Statistiky
Vyloučení: 5:2
Využití: 1:0
V oslabení: 1:0
Střely na branku: 34:34 (9:14, 17:7, 8:13)
Zblokované střely: 6:6
Hity: 5:6
Vhazování: 40:35
Rozhodčí: Jaroš, Květoň - Jindra, Komínek
Diváci: 223
Ohlasy

Karel Nekvasil (asistent trenéra HC Dukla Jihlava): Kdybych to shrnul do tří věcí, tak náš gólman předvedl perfektní výkon, z naší strany perfektní oslabení. Na těchto třech bodech nás pouze štve, jak jsme to odehráli z defenzivního hlediska, protože soupeř měl v první i druhé třetině spoustu brejků, samostatné nájezdy nebo dva na jednoho. Patnáct vteřin do konce první třetiny soupeř jede tři na dva, když si chceme dávat super přihrávku na modré a ztratíme to. Vítězství jde dnes za naším gólmanem. Nemůžeme klukům upřít bojovnost, kdy jsme si za výhrou šli. Ale bylo tam spoustu individuálních a systémových chyb, nemůže na nás být tolik přečíslení, abychom jen doufali, že to gólman chytí. Do dalších zápasů určitě musíme zlepšit tyto věci z pohledu obrany. Jsme rádi, že jsme dali čtyři góly, jeden z přesilovky a jeden z oslabení. Jsme za to samozřejmě rádi, ale musíme se pořád zlepšovat. Frýdek-Místek se teď hodně zvedl a rozhodně půjde tabulkou nahoru, my jsme rádi za tři body, bez ohledu na to, kde se v tabulce nyní Frýdek nachází.


Martin Hrnčár (trenér HC Frýdek-Místek): Výsledek jsme si samozřejmě představovali úplně jinak. Po třech vítězných zápasech jsme byli na vlně a jeli jsme proti Jihlavě bodovat. Myslím, že ten zápas rozhodly tři věci: výborný výkon soupeřova brankáře, který pochytal vše, co viděl i neviděl, když už nemohl, tak ho to trefilo. Poté naše neefektivní přesilové hry, kdy jsme nevyužili naší největší zbraň, a hrubé individuální chyby, ztráty puků, kdy jsme nabízeli soupeřovi šance a on je trestal. Z naší strany mi chyběla mnohem větší emoce, jít si za tím vítězstvím, soupeř na tom byl z emocionální stránky mnohem lépe nastavený, což rozhodlo zápas.