24.kolo, sobota 25.11.2023, Hala Polárka
2:3p
1:1, 0:0, 1:1 - 0:1
HC Frýdek-Místek

Švančara - Š. Havránek, Haman, Výtisk, D. Kowalczyk, Urbanec, Homola, Hrachovský - Cedzo, Haas, Svačina - Doktor, Marosz, Martynek - Ramik, R. Veselý, R. Toman - Geidl, Šuhaj, Macháček. Trenér: Martin Hrnčár.

HC Slavia Praha

R. Málek - Žovinec, Klikorka, Kremláček, Holý, Kajínek, Křepelka - Matě. Beran, Kulda, Guman - Všetečka, Knotek, Průžek - Závora, Slavík, J. Brož - Strnad, J. Půček, Slavíček. Trenér: Aleš Totter.

Branky
10. Haas (Svačina), 59. Svačina (Haman, Haas)
6. Křepelka, 53. Guman (Klikorka, Matě. Beran), 62. Průžek (Kulda, Brož)
Statistiky
Vyloučení: 3:3
Využití: 1:1
V oslabení: 0:0
Střely na branku: 39:38 (12:11, 11:15, 16:10 - 0:2)
Zblokované střely: 11:17
Vhazování: 60:23
Rozhodčí: Kubičík, Cabák – Zídek, Vašíček
Diváci: 1003
Ohlasy

Jozef Daňo (asistent trenéra HC Frýdek-Místek): Z utkání proti našemu sousedovi v tabulce jsme chtěli získat tři body, čímž bychom tak navázali na náš zápas ve Vsetíně. Bohužel se nám tento cíl nepodařil naplnit, hlavně to bylo herním způsobem. V týdnu jsme byli silnější na puku i v obraně. Se Slavií jsme začali v některých situacích trochu bláznit hrou nahoru dolů. Pražané z toho získávali dost přečíslení, což je dostávalo na koně. Takto jsme určitě hrát nechtěli. Kluci to hráli více na riziko, což nebylo dobré. Kdybychom navázali na tu vsetínskou hru, bylo by utkání o něčem jiném. Samozřejmě jsme si vědomi, že je to v hlavách. Hráči si uvědomovali důležitost střetnutí, ale musíme hrát na ledě to, co si řekneme v kabině. Kluky ale chválíme za to, že dokázali v závěru ještě srovnat skóre, což nám přineslo alespoň bod. Každopádně s hrou spokojeni dnes nejsme.

Aleš Totter (trenér HC Slavia Praha): Byl to nervózní zápas, ve kterém jsme dali první gól. Trochu nám pomohl, ale z vedení jsme se příliš dlouho neradovali, když jsme se tam zbytečně otevřeli a byli navíc i nedůrazní. Třetina tedy jedna jedna. Pak tam bylo spoustu šancí, ale také i mnoho špatných momentů od obou týmů. Ale to přisuzuji tomu, že to byl pro hráče strašně těžký zápas po mentální stránce. Ve třetí třetině se nám znovu podařilo vstřelit gól, jenže jsme zcela zbytečným vyloučením nabídli domácím vyrovnání. Beru to ale tak, že ten bod navíc je pro nás spravedlivý. Pomohla nám k tomu přesilovka, i když jsme jí nesehráli zrovna ideálně. Rozhodla lepší kvalita v koncovce. Našemu týmu věřím, ze dvou utkání jsme získali pět bodů, teď se musíme dobře připravit na zápas s Třebíčí a Kolínem.