22.kolo, sobota 18.11.2023, Hala Polárka
2:4
1:0, 1:1, 0:3
HC Frýdek-Místek

Mokry - Š. Havránek, Haman, Výtisk, D. Kowalczyk, Urbanec|, Homola, Hrachovský – Cedzo, Haas, Svačina – Doktor, Marosz, Martynek – Geidl, Šuhaj, Macháček – Ramik, R. Veselý, Z. Sedlák. Trenér: Martin Hrnčár.

SK Horácká Slavia Třebíč

Mičán - Bořuta, Baláž, Poizl, Furch, Vodička – Vodný, Dočekal, Bittner - Psota, Kučera, Michálek – Ferda, Maty. Svoboda, Malý – Frömel, L. Stehlík, Matě. Svoboda – Michalčuk. Trenér: Kamil Pokorný.

Branky
5. Ramik (Marosz, Haman), 26. R. Veselý (Z. Sedlák)
38. Bittner (Psota, Poizl), 49. Michálek (Vodný, Dočekal), 51. Vodný (Michálek, Dočekal), 59. Bořuta (Mičán)
Statistiky
Vyloučení: 4:4
Využití: 1:0
V oslabení: 0:0
Střely na branku: 35:36 (7:11, 16:10, 12:15)
Zblokované střely: 4:9
Hity: 7:3
Vhazování: 44:32
Rozhodčí: Skopal, Kubičík – Bezděk, Tvrdý
Diváci: 855
Ohlasy

Martin Hrnčár (trenér HC Frýdek-Místek): Úvodní třetina patřila soupeřům, druhá část byla naše. V úvodní části mohla Třebíč skórovat snad třikrát, v té druhé jsme měli šance snad na čtyři góly. Stále jsme byli ve vedení, i když hra nebyla ideální. Ve třetí třetině byly pokyny jednoduché, ale neplnili jsme je. Dopouštěli jsme se hrubých individuálních chyb, což nás stálo zápas.

Jaroslav Barvíř (trenér SK HS Třebíč): Do utkání jsme vstoupili dobře, v první části jsme si vytvořili dost gólových šancí, abychom vedli. Bohužel se tak nestalo a v oslabení jsme inkasovali. Do druhé třetiny jsme šli s tím, že chceme so nejdříve srovnat. Hra se nám ale až moc otevřela, což jsme nechtěli. Domácí vedli zaslouženě, měli další šance, trefovali tyče. Výrazně nás podržel gólman i proti nájezdům domácího týmu. Po druhé třetině jsme si řekli, že takto hrát nechceme. Udělali jsme zásahy do sestavy, zredukovali sestavu na tři útoky a pět beků. Podařilo se nám poměrně brzy vyrovnat a otočit vývoj. Myslím si, že až na nějaké detaily jsme si výsledek pohlídali. Klíč ke třem bodům bylo neproměněné trestné střílení Svačiny, kdy nás podržel gólman Mičán.