18.kolo, středa 1.11.2023, MEO Aréna
2:3p
1:2, 1:0, 0:0 - 0:1
HC ZUBR Přerov

Postava - R. Černý, Kudělka, Chroboček, Krisl, J. Adámek, Cubo, Hanák - Indrák, Pechanec, Jak. Svoboda - T. Doležal, Hejcman, Mácha - Tarnoczy, Chludil, Tomi - Goiš, Ministr, Jan Svoboda. Trenér: Robert Svoboda.

HC Frýdek-Místek

Švančara - Š. Havránek, Haman, Výtisk, D. Kowalczyk, Homola, Hrachovský - Haas, Wałęga, Svanina - Doktor, Marosz, Ramik - R. Veselý, Ćmiel, Klimša - Geidl, Šuhaj, Macháček - Hotěk. Trenér: Martin Hrnčár.

Branky
20. Indrák (Chludil), 36. Mácha (Indrák, Krisl)
9. Marosz (Hrachovský), 20. Haman (R. Veselý, Ramik), 65. Wałęga (Svačina, D. Kowalczyk)
Statistiky
Vyloučení: 5:3
Využití: 0:1
V oslabení: 1:0
Střely na branku: 24:29 (15:11, 4:10, 4:5 - 1:3)
Zblokované střely: 3:4
Vhazování: 18:28
Tresty: Jakub Svoboda (P) - 5 min + trest DKU
Rozhodčí: Cabák, Šudoma – Otáhal, Bezděk
Diváci: 894
Ohlasy

Robert Svoboda (trenér HC Zubr Přerov): Byl to úplně jiný zápas, než jsme si představovali. Nemůže být řeči o tom, že by někdo něco podcenil. Hráči věděli, o co hrají – o svou pohodu. Bývá to samozřejmě zrádné. Frýdek je poslední, ale nemá vůbec špatný tým. Mohou nás mrzet neproměněné šance v první třetině, ještě v kompletní sestavě. Kdybychom tam dali branku nebo lépe dvě, zápas by se asi odvíjel tak, jak bychom chtěli. Pak jsme měli neuvěřitelné množství vyloučení, která nás stála strašně moc sil. Navíc jsme měli zkrácenou sestavu o Kubu Svobodu. Vzhledem k vývoji zápasu je bod víc než nic, i když jsme pochopitelně chtěli tři body. Klobouk dolů před kluky za to, co odbojovali. Bylo to založené na pár lidech, kteří museli hrát oslabení i přesilovky.

Martin Hrnčár (trenér HC Frýdek-Místek): Každá výhra, ať už za dva nebo za tři body, v našem případě potěší. Konečně jsme se mohli radovat z vítězství po velmi dlouhé době. Byli jsme k tomu několikrát už velmi blízko, ale nikdy jsme to nedotáhli do konce. Jak jsme dnes vyhráli za dva body, tak jsme mohli za tři body vyhrát i prohrát. První třetina z naší strany nebyla úplně ideální, jako kdybychom ještě zůstali v autobuse. Hodně individuálních chyb, ztráty puků. Soupeř byl lepší a vytvářel si velmi nebezpečné prostorové přihrávky do střeleckého slotu, kde nás asi třikrát ohrozil. Ale buď jsme to zblokovali, nebo to chytil brankář. Druhá třetina byla to, co chceme hrát. Nátlaková silná hra, vzdálenější střídačky, dobrá střídání, soupeř musel faulovat a měli jsme tam přesilovky. Měli jsme početnou střelbu a tlak do brány, který musí být ještě větší. Na můj vkus je to stále málo, musíme tam být aktivnější a jít si za tím gólem. Paradoxně uděláme dvě chyby a dostaneme gól. Ale je to hokej, je to sport. Po třetí třetině to mohlo skončit 5:2 nebo klidně 2:5. Prodloužení patřilo domácím, ale ustáli jsme ho. Jsem velmi rád, že chlapi nakonec to vítězství překlopili na naši stranu a že jsme po dlouhé době vyhráli.