17.kolo, sobota 28.10.2023, Hala Polárka
0:1
0:1, 0:0, 0:0
HC Frýdek-Místek

Švančara - Š. Havránek, Haman, Výtisk, D. Kowalczyk, Urbanec, Hrachovský - Hotěk, Wałęga, Svačina - Doktor, Marosz, Ramik - Haas, Šuhaj, Z. Sedlák - Geidl, Macháček, R. Veselý. Trenér: Martin Hrnčár.

Berani Zlín

Huf - Salonen, Hrbas, Zbořil, Suhrada, Čáp, M. Novotný - Keränen, Kindl, Šlahař - Novák, Gago, Süss - Pospíšil, Werbik, Paukku - Köhler, Sadovikov, P. Sedláček. Trenér: Miloš Říha ml.

Branky
18. Šlahař (Sadovikov)
Statistiky
Vyloučení: 4:3
Využití: 0:1
V oslabení: 0:0
Střely na branku: 32:16 (7:6, 16:3, 9:7)
Zblokované střely: 13:14
Hity: 14:9
Vhazování: 32:31
Rozhodčí: Kubičík, Vrba – Vašíček, Kráľ
Diváci: 1054
Ohlasy

Martin Hrnčár (trenér HC Frýdek-Místek): Zápas rozhodly dvě věci. Jednak naše efektivita, která byla nulová, přitom jsme si šance a střely vytvořit dokázali. Ať už to bylo při hře pět na pět, nebo v přesilovce. Prostě když nedáte gól, utkání nemůžete vyhrát. A o tom to dnes jednoduše bylo. My jsme potřebovali vstřelit jakýkoli gól, ať už pěkný, nebo škaredý. Vstřelený ze střídačky, nebo tečovaný či vlastní. To je úplně jedno. Věřím, že kdyby nám tam za toho stavu 0:1 přeci jen něco spadlo, tak by to chlapi ustáli. Už ta druhá třetina skončila na střely nějakých 16:3, soupeř se k nám do pásma příliš ani nepodíval. Z naší strany tam byl obrovský tlak a hráli jsme přesně to, co jsme hrát chtěli... (malý oddech) ... bez gólů se nevyhrává.

Miloš Říha ml. (trenér PSG Berani Zlín): My jsme byli v takové nepříjemné situaci, kdy jsme hodně zápasu neuhráli do vítězného konce, takže samozřejmě ta naše situace nebyla jednoduchá. Myslím si, že v první třetině ta hra ještě nebyla zlá z naší strany. Plnili jsme si stanovené úkoly a vstřelili jsme i zaslouženou branku. Ta druhá třetina se mi už naopak nelíbila. Byl to však urputný zápas, kdy domácí museli vyhrát, stejně jako my. Líbivý hokej to asi pro diváka nebyl, ale musím hráčům za bojovnost poděkovat. V kritických situacích nás navíc dokázal podržet brankář Huf. Bylo to ale vítězství silou vůle.