15.kolo, pondělí 23.10.2023, Hala Polárka
3:4p
0:1, 1:1, 2:1 - 0:1
HC Frýdek-Místek

Mokry - Urbanec, D. Kowalczyk, Š. Havránek, Haman, Výtisk, Hrachovský - Hotěk, Wałęga, Svačina - Doktor, Marosz, Ramik - Haas, Šuhaj, Z. Sedlák - Geidl, Macháček, Matěj. Trenér: Martin Hrnčár.

HC Dukla Jihlava

Maláč - Bilčík, D. Kolář, Dundáček, Kočí, Vala, Ozols - Pořízek, Cachnín, T. Havránek - Štefančík, Šik, Krajč - Menšík, Berger, V. Brož - Jelínek, Čachotský. Trenér: Viktor Ujčík.

Branky
32. Marosz, 52. Šuhaj (Sedlák, D. Kowalczyk), 55. Marosz (Š. Havránek, Doktor)
3. Menšík, 39. Čachotský (Ozols, Vala), 57. Čachotský (Dundáček, Krajč), 62. Štefančík (Kočí, Šik)
Statistiky
Vyloučení: 4:2
Využití: 0:1
V oslabení: 0:0
Střely na branku: 37:32 (15:8, 9:13, 13:10 - 0:1)
Zblokované střely: 11:8
Hity: 7:10
Vhazování: 34:31
Rozhodčí: Zavřel, Grygera - Hanzlík, Otáhal
Diváci: 697
Ohlasy

Martin Hrnčár (trenér HC Frýdek-Místek): Bod je pro nás zkrátka málo. I když ta první třetina nebyla z naší strany úplně ideální, ale od té druhé jsme začali hrát a dělat to, co chceme vnášet do zápasu. Začali jsme být aktivní, vytvářeli jsme si šance. Musíme uznat také kvalitu soupeře v jejich první formaci s Čachotským, ta je fakt obrovská. Jsou silní na puku, věděli nás tam párkrát zavřít do zámku. Ale myslím si, že i my jsme si věděli vytvořit velké kvantum gólových šancí, které už nebyly takové platonické z dálky, ale prostě z toho střeleckého slotu. Něco jsme proměnili, ale spoustu také nedali. Věřil jsem, že když se nám podaří otočit zápas na tři dva, což se klukům i podařilo, tak že budeme na koni, že to bude dobré. Pak jsme dostali lacinný gól, a to prodloužení...to snad ani nebudu komentovat.

Viktor Ujčík (trenér HC Dukla Jihlava): To utkání se mi nehodnotí moc dobře. Samozřejmě jsme věděli, v jaké situaci Frýdek je. Věděli jsme, že tady došlo ke změně trenéra a kluky jsme připravovali na to, že domácí ten zápasu budou chtít za každou cenu zvládnout, protože ta sezona plyne a ty body, které jim chybí, tak prostě nějakým způsobem musí začít sbírat. Připravili jsme je na to, že tady je dost kvalitních hokejistů. Ať už Sváča (Svačina), tak Mary (Marosz). K nim se přidali navíc i další. Myslím si, že domácí odehráli velmi dobrý zápas a podle mne je ten bod z toho zápasu pro ně málo. Bojovali, rvali se, měli tam spoustu dobrých momentů, viz to břevno v té poslední přesilovce, které mohlo to utkání překlopit na jejich stranu. My si z toho musíme nějakým způsobem vzít ponaučení a trošku si rozebrat i ten náš výkon, protože ten nebyl dnes určitě dobrý.