13.kolo, středa 18.10.2023, Buly Aréna Kravaře
4:2
0:1, 3:0, 1:1
HC RT TORAX Poruba

O. Bláha - Doudera, A. Sedlák, Klimíček, Lemcke, Voráček, Gutwald, A. Adamec - Tvrdoň, Střondala, Šoustal - Razgals, Krenželok, O. Šedivý - Lednický, Berisha, Christov - Mrázek, Vachovec, Gřeš. Trenér: Jiří Režnar.

HC Frýdek-Místek

Švančara - Hrachovský, Urbanec, Haman, Š. Havránek, D. Kowalczyk, Výtisk - Svačina, Marosz, Haas - Ramik, Doktor, Hotěk - Z. Sedlák, R. Veselý, R. Toman - Matěj, Macháček, Geidl. Trenér: Martin Hrnčár.

Branky
30. Christov (Berisha, Doudera), 36. Tvrdoň (Střondala), 37. Šedivý (Krenželok, Razgals), 50. Krenželok (Šedivý, Razgals)
9. Doktor (Svačina, Urbanec), 46. R. Toman (Hrachovský, Urbanec)
Statistiky
Vyloučení: 4:4
Využití: 0:1
V oslabení: 0:0
Střely na branku: 30:30 (5:7, 13:7, 12:16)
Zblokované střely: 11:11
Vhazování: 30:30
Rozhodčí: Skopal, Šudoma – Kleprlík, Peluha
Diváci: 699
Ohlasy

Jiří Režnár (trenér HC RT TORAX Poruba): Každé utkání je těžké a derby o to víc. Navíc, když soupeř vyměnil trenéra. To se hráči chtějí ukázat, což se potvrdilo v první třetině, kdy jsme my hráli trošičku moc vlažně. Svůj hokej jsme začali hrát až od druhé třetiny a po vyrovnání si šli pro vítězství. Pomohly i změny v sestavě, ale nebylo to proto, že by kluci hráli špatně. Jen jsme chtěli dát mužstvu impuls a vyšlo to. Slavíme tak výhru s fanoušky, kteří byli opět skvělí.

Martin Hrnčár (trenér HC Frýdek-Místek): Tak za prvé dnes hrál první s posledním, když to mám tak hloupě říct. Ale je to reálný stav. Myslím si, že jsme první třetinu začali velmi dobře. Věděli jsme, že soupeř bude hrát doma aktivně. Mají v kádru obrovskou kvalitu, ale téměř jsme je do ničeho nepouštěli. Jen takovými zbytečnými chybičkami v naší přesilovce, kdy nám tam dvakrát ujeli. Ale takto jsme si nějak ten zápas představovali, držet domácí na distanc, aby měli málo střel a nedostávali se do předbrankového prostoru. Vše, co jsme si řekli, tak se téměř splnilo. Druhá třetina pak ale rozhodla o zápase. Jednak jsme měli vzdálenější střídačku, udělali jsme triviální útočné chyby na modré čáře, kde jsme ztráceli puky. Řešili jsme věci individuálně, oni to naopak rychle otáčeli, takže naše obrana byla rázem přetížena. Automaticky jsme pak vypadali tak, jak jsme vypadali. Soupeř díky bližší střídačky vystřídal dva tři hráče, a to byl v podstatě výsledek druhé třetiny. Ta kvalita soupeře se tady projevila, motali nás, už jsme byli unavení. Každopádně jsme začali porušovat ten herní tvar z první třetiny, zbytečně jsme chodili dva za jedním hráčem soupeře. To byla voda na jejich mlýn, na tu jejich kvalitu, kterou mají. Nic se ale nedělo, do třetí části jsme šli s tím, že jsme se chtěli znovu vrátit ke své hře. Měli jsme šance, dali jsme gól, ale byl tam patrný ten rozdíl ve zkušenostech. Máme hodně mladý tým. Nemůžeme ve chvíli, kdy hrajeme dobře, začít hrát zbrkle a hru otevřít. Musíme hrát šedesát minut poctivý hokej a my tu hráli ani ne čtyřicet. A to rozhodlo.