11.kolo, středa 11.10.2023, ZS Eden
3:2
1:0, 1:0, 1:2
HC Slavia Praha

Volevecký - Žovinec, Křepelka, Kremláček, Holý, Klikorka, Kajinek, Eliáš - Všetečka, Žejdl, J. Brož - Matě. Beran, Knotek, Procházka - Průžek, Kulda, Helt - Havrda, Slavík, Slavíček. Trenér: Daniel Tvrzník.

HC Frýdek-Místek

Mokry - Urbanec, Hrachovský, Výtisk, Haman, D. Kowalczyk, Š. Havránek - Cedzo, Marosz, Svačina - Doktor, R. Veselý, Ramik - Hotěk, Haas, Šuhaj - Geidl, R. Toman, Macháček - Matěj. Trenér: Martin Janeček.

Branky
6. Brož (Klikorka, Knotek), 28. Slavíček (Žovinec, Havrda), 52. Beran (Knotek)
59. Marosz (Svačina, Hotěk), 60. Doktor (Svačina, Marosz)
Statistiky
Vyloučení: 2:2
Využití: 1:0
V oslabení: 0:0
Střely na branku: 46:22 (21:8, 15:5, 10:9)
Zblokované střely: 18:9
Vhazování: 32:41
Rozhodčí: Hucl, Jechoutek - Beneš, Dědek
Diváci: 522
Ohlasy

Pavel Kolařík (trenér HC Slavia Praha): Do zápasu jsme vstoupili dobře. Byli jsme aktivní, měli jsme dobrý pohyb a drželi jsme se u soupeře v pásmu. Vytvářeli jsme si i šance, ale bohužel naše produktivita je žalostná. První gól z přesilovky, které nám letos nejdou, nás strašně nakopl. Myslím, že v polovině zápasu nebo na konci druhé třetiny mohlo být rozhodnuto o výsledku. Pak jsme zbytečně udělali dvě chyby a hrálo se až do poslední vteřiny. To jsme si bohužel mohli odpustit. Ale máme první domácí zápas za tři body, takže jsme spokojení.

Martin Janeček (trenér HC Frýdek-Místek): Pro nás je to další hořká pilulka. My do toho utkání špatně vstoupili, asi jsme to mentální nastavení vůbec nezvládli, soupeř byl od úvodního buly lepší, kdy nás potrestal hned v první přesilovce. Pak se ten zápas odvíjel v podobném duchu v prvních dvou třetinách. My jsme pak trochu to utkání v závěru dokázali zdramatizovat, za což jsem samozřejmě rád. Bylo to však takové to naše momentální zoufalství, se kterým jsme se však prali statečně a před hráči jen smekám. Bohužel toho času pak bylo málo a soupeř ten zápas zaslouženě vyhrál.