10.kolo, pondělí 9.10.2023, Hala Polárka
1:4
1:2, 0:0, 0:2
HC Frýdek-Místek

Švančara - Urbanec, Hrachovský, Výtisk, Haman, D. Kowalczyk, Š. Havránek, Homola - Doktor, Marosz, Svačina - Wałęga, R. Veselý, Cedzo - Hotěk, Haas, Ramik - Geidl, Toman, Macháček. Trenér: Martin Janeček.

VHK ROBE Vsetín

Žukov - Staněk, Ďurkáč, Smetana, Ondračka, Hryciow, Š. Jenáček, Petrovický - Jonák, Bērziņš, Rob - Půček, Dědek, Hrňa - Hořanský, Kern, Jandus - Š. Bláha, Kratochvil, Vaňo. Trenér: Jiří Weintritt.

Branky
10. Hotěk (Doktor, D. Kowalczyk)
5. Š. Jenáček (Půček), 17. Hrňa (Kratochvil, Smetana), 43. Půček (Kratochvil), 48. Jonák (Vaňo, Staněk)
Statistiky
Vyloučení: 4:5
Využití: 1:2
V oslabení: 0:1
Střely na branku: 22:35 (4:12, 8:13, 10:10)
Zblokované střely: 6:7
Vhazování: 39:28
Rozhodčí: Kubičík, Rapák – Veselý, Peluha
Diváci: 927
Ohlasy

Martin Janeček (trenér HC Frýdek-Místek): Dnes proti nám stála obrovská kvalita. Šli jsme do toho zápasu s odhodláním, ale opět nám tam něco chybělo. Bylo to to, že jsme nezvládli ty speciální situace, kdy jsme inkasovali v oslabení a pak dostali gól ve vlastní přesilovce. Tohle nás zlomilo, jelikož při hře pět na pět to bylo nula jedna pro soupeře. Troufnu si říct, že jak jsme byli sice v jedné chvíli ve druhé třetině pod tlakem, tak jsme si následně dokázali vytvořit více šancí mezi kruhy. Bohužel nám to tam nespadlo. Pak se už jen zápas dohrával, Vsetín si vše zkušeně pohlídal a přidal ještě další branku. Ještě musím říct jednu věc, že je nám jasné, že fanoušci mají právo být na nás teď naštvaní, protože neodevzdáváme to, co bychom měli a oni od nás očekávají. Každý fanoušek si přeje výhry a ty teď nepřicházejí. Teď bude záležet, jaká jejich podpora bude a také i jak dlouho bude. Já doufám, že bude co nejdéle, jelikož my teď fanoušky strašně moc potřebujeme.

Jiří Weintritt (trenér VHK ROBE Vsetín): Vsetín má tady ve Frýdku-Místku tradičně vždy velmi těžkou práci. Historicky se nám tady moc nedaří. První polovina utkání to jen potvrdila. Nehráli jsme svou hru, ale paradoxně nás zranění Kuby Ďurkáče probralo a od té chvíle jsme se víc vraceli ke své hře. Třetí třetina byla jediná dle našich představ, kdy jsme to dohráli do třech bodů. Nicméně myšlenky nás všech jsou teď s Kubou, který musí zůstat v nemocnici. Všichni si moc přejeme, aby jeho zranění nebylo vážné. Velké díky patří našim fandům, kdy v minulém kole bylo na Zlín 4600 diváků a dnes, i když je pracovní den, tak za námi dorazilo kolem tři stovek diváků. Ta jejich podpora je úžasná.