8.kolo, středa 4.10.2023, Hala Polárka
0:1
0:1, 0:0, 0:0
HC Frýdek-Místek

Mokry - Urbanec, Haman, Výtisk, Š. Havránek, Kowalczyk, Hrachovský - Hotěk, Hudeček, Svačina - Haas, R. Veselý, Wałęga - Macháček, Toman, Doktor - Cedzo, Geidl, Ramik. Trenér: Martin Janeček.

SC Marimex Kolín

Soukup - Pinkas, Kolmann, Piegl, Naar, Hampl, Koštoval - Dlouhý, Skořepa, Pajer - Ouřada, Koukal, Z. Král - Síla, P. Moravec, Vrhel - D. Šedivý, Morong, Gajda - Bernat. Trenér: Jan Šťastný.

Branky
18. Morong (Z. Král)
Statistiky
Vyloučení: 2:4
Využití: 0:0
V oslabení: 0:0
Střely na branku: 31:23 (7:9, 13:9, 11:5)
Zblokované střely: 20:6
Vhazování: 21:40
Rozhodčí: Koziol, Čáp - Otáhal, Kráľ
Diváci: 623
Ohlasy

Martin Janeček (trenér HC Frýdek-Místek): Zápas ukázal, že umíme hrát parádní hokej, ale bohužel bez branek se nedá vyhrát žádné utkání. S tou naší produktivitou musíme něco udělat. Na druhou stranu byla na hráčích už vidět křeč, ale viděli jsme, že obrovsky chtějí. Celý zápas bruslili a já si troufnu říct, že jsme měli celé střetnutí jednoznačnou převahu. Škoda, že jsme prostě prohráli takovým gólem. Já si o tom myslím své, dle mého neměl být uznaný, ale tak to dopadlo a my na něj měli odpovědět brankou. Dnes to bylo o brankách, jelikož klukům nemůžu vyčíst ani slovo, tedy kromě té koncovky. I tam si ale stojím za tím, že už to bylo jenom v křeči, že to chtělo možná více klidu a šikovnosti. Teď je ta situace tak na pytel, že samozřejmě čím více ti kluci chtějí, tak tím víc to nejde.

Petr Martínek (trenér SC Marimex Kolín): Tak věděli jsme, v jakých situacích se obě mužstva momentálně nachází. Potřebovali jsme bodovat a s tím jsme sem i cestovali. Samozřejmě domácí byli hodně aktivní a dá se říct, že povětšinu času měli kotouč ve svém držení. Byli aktivnější v útočném pásmu. Nám se podařilo dát v první třetině jednu branku a pak jsme obrovskou vůlí a touhou ten zápas vyhráli. My jsme tedy nesmírně šťastní, pro domácí je ten výsledek samozřejmě asi dost krutý, když si vezmeme poměr držení kotouče a tak dále. Ale to je prostě hokej, to je sport. Uznávám, že domácí byli lepší, ale naše vůle byla tak velká, že jsme to dokázali urvat. Musím určitě pochválit všechny hráče, padali jsme do střel, hodně jsme jich takto pochytali.