4.kolo, sobota 23.9.2023, ZS Luďka Čajky
2:0
0:0, 2:0, 0:0
Berani Zlín

Huf- Hrbas, Talafa, Čáp, M. Novotný, Zbořil, Suhrada, Salonen - Paukku, Werbík, Šlahař - Vlach, Kindl, M. Lang - Süss, Huhtela, Novák - P. Sedláček, Sadovikov, Köhler. Trenér: Miloš Říha ml.

HC Frýdek-Místek

Mokry - Urbanec, Hrachovský, Výtisk, Haman, Kowalczyk, Havránek - Cedzo, R. Veselý, Svačina - Doktor, Toman, Šuhaj - Hotěk, Haas, Ramik - Geidl, Hudeček, Matěj. Trenér: Martin Janeček.

Branky
22. Suhrada (Huhtela), 37. Šlahař (Čáp, Paukku)
Statistiky
Vyloučení: 4:3
Využití: 0:0
V oslabení: 0:0
Střely na branku: 53:19 (24:8,21:5,8:6)
Zblokované střely: 21:14
Hity: 9:17
Vhazování: 45:29
Rozhodčí: Koziol, Grygera - Hanzlík, Bezděk
Diváci: 2958
Ohlasy

Miloš Říha ml. (trenér PSG Berani Zlín): V první třetině bylo vidět, že to máme v hlavách, spoustu situací jsme mohli vyřešit daleko lépe. Je neskutečné, že na dva góly potřebujeme takovou převahu. V životě jsem nezažil, že by po 2. třetině byly střely 44:10, ale to není důležité. Důležité jsou tři body a ty byly jednoznačně zasloužené, mužstvo si je odpracovalo. Sice tam byly fáze, ve kterých jsme byli nervóznější, ale tak to ve sportu chodí. Pro nás je to důležitý krok do dalších zápasů. Klukům musím poděkovat za bojovnost a nasazení.

Martin Janeček (trenér HC Frýdek-Místek): Věděli jsme, že domácí jsou ve svízelné situaci, kterou budou chtít zlomit. To se potvrdilo, naběhli na nás, byli brusliví. Nicméně myslím si, že první třetina pro nás problém nebyla, tam jsme si poradili. Udělali jsme ale dva zbytečné fauly, čímž jsme naši aktivitu zastavili. My jsme si zápas zkazili ve druhé třetině, přestali jsme hrát, přestali jsme vyhrávat osobní souboje a Zlín šel do zaslouženého vedení. Ve třetí třetině jsme neměli co ztratit, trošku jsme otevřeli hru. Nehráli jsme špatně, ale nespadlo nám to. Domácí dobře bránili, bylo vidět, že chtějí vyhrát. Gratuluji jim k výhře.