3.kolo, středa 20.9.2023, Hala Polárka
3:1
0:0, 0:0, 3:1
HC Frýdek-Místek

Mokry - Urbanec, Hrachovský, Výtisk, Haman, Kowalczyk, Š. Havránek - Cedzo, R. Veselý, Svačina - Doktor, Toman, Šuhaj - Hotěk, Haas, Ramik - Geidl, Hudeček, Matěj. Trenér: Martin Janeček.



HC Dynamo Pardubice B

Vomáčka - Zdráhal, Tvrdík, Kaštánek, Voženílek, Koudelka - Herčík, J. Mikyska, Žálčík - Kaplan, Kaut, Lichtag - Pochobradský, Rouha, Pavlata - Zeman, Tomas. Trenér: Richard Král.

Branky
41. Svačina (Cedzo, Urbanec), 59. Doktor (Svačina, D. Kowalczyk), 60. Doktor
51. Urban (Zdráhal, Koudelka)
Statistiky
Vyloučení: 6:2
Využití: 1:0
V oslabení: 0:0
Střely na branku: 34:47 (10:15,14:18,10:14)
Zblokované střely: 9:13
Hity: 13:8
Vhazování: 32:39
Tresty: Kubíček (P) 5 min + trest DKU
Rozhodčí: Micka, Mejzlík - Teršíp, Veselý
Diváci: 698
Ohlasy

Martin Janeček (trenér HC Frýdek-Místek): Je to pro nás obrovsky cenné vítězství. Za prvé jsme jej nutně již potřebovali kvůli psychice, a také i kvůli tomu, abychom se zvedli a věřili tomu, co děláme. Za druhé jsme je vzali kvalitnímu týmu, jsem totiž přesvědčený, že oni půjdou tabulkou nahoru. Hrají výborně, dobře bruslí a předvádějí moderní nátlakový hokej. Pro nás bude teď nejdůležitější na tohle utkání následně navázat. Kdybych měl vypíchnout něco z tohoto střetnutí, tak jsou to určitě bloky střel, bruslení, a taková ta bojovnost, která nám chyběla ve třetí třetině v Jihlavě. Hráči nám určitě udělali obrovskou radost a zaslouženě berou dnes tři body, kterých si nesmírně moc vážíme.

Richard Král (trenér HC Dynamo Pardubice B): Bylo to divoké utkání, hlavně v té druhé třetině, kde bylo hodně vyloučení. My jsme tu přijeli se strašně mladým týmem, kdy věkový průměr jsme měli snad dvaadvacet let. Další problém nastal v obraně, kdy jsme nejdříve přišli o jednoho beka, který dostal do konce zápasu, a další nám během utkání odešel na šití, takže jsme hráli dost dlouhou dobu ve čtyřech becích. Z toho pohledu to bylo strašně náročné. Nicméně jsme tu odehráli vyrovnaný zápas, možná jsme byli v té třetí třetině i lepší. Bohužel jsme udělali jednu obrovskou chybu hned na začátku, kdy jsme nepochopitelně nepokryli hráče před bránou. Pak to byl smolný faul po buly, kdy tohle soupeř využil. Frýdek má výborné hráče na přesilovku a Sváča to dokázal parádně připravit.