4. třída je připravena na velké hřiště
Mládežnický hokej
Čtvrťáci za uplynulou sezonu udělali velký progres, počínaje bruslením, přes kontrolu kotouče, konče střelbou a dalšími dovednostmi, takže jsou připraveni pro hru na velké hřiště, na které v další kategorii přejdou. Trenér Filip Indrst si cení, že hráči dokázali srovnat krok s ostatními týmy i mezi sebou v kabině. V některých hráčích navíc vidí další velký potenciál a pozitivně vnímá sílu celého vyrovnaného a pracovitého kolektivu, včetně realizačního týmu.

„Sezona byla specifická tím, že jsme měli srovnatelné hráče, kteří mohli figurovat v A i B výběrech, všichni se výkonnostně velmi vyrovnali. Měli jsme i pár nadstandardních hráčů, kteří už sbírali zkušenosti i s pátou třídou,“ hodnotí trenér Filip Indrst, který děkuje trenérovi Pavlu Palátovi, který v přípravce jako vždy děti perfektně připravil pro kolektivní hru a tréninky obecně. „Nastavil jim pravidla a dal základy, které jsme mohli u nich použít a měli tak odlehčenou práci,“ ocenil trenér Indrst, který v závěrečném hodnocení sezony poděkoval i všem svým asistentům a dalším lidem, kteří se kolem tohoto týmu točí a podílí se na tom, že vše kolem něj funguje.

Čtvrťáci svůj hokejový um mohli několikrát předvést v přestávce zápasů A-týmu mužů, ale hlavně v Krajské lize přípravek Moravskoslezského kraje, kde odehráli 12 mistrovských miniturnajů v minihokeji. V průběhu roku také absolvovali celkem šest turnajů, vesměs s medailovým umístěním obou výběrů, přičemž množství prvních míst béčka dokazuje příjemnou hloubku a kvalitu kádru. 4. třída už se poměřila i mezinárodně v přátelském utkání s týmem Épinal z Francie. Zpestřením v předzávodním období byly i dvě hokejbalové a jedna fotbalová exhibice.