5.kolo, středa 25.9.2024, ZS Luďka Čajky
4:1
0:0, 1:1, 3:0
RI OKNA Berani Zlín

Pavelka - Pohl, Salonen, Urbanec, Čáp, Riedl, Suhrada, Talafa - Süss, Holík, Paukku - Šlahař, Kverka, Válek - Sedláček, Gago, Köhler - Heš, Sadvikov, Čechmánek - Pilát. Trenér: Ján Pardavý.

HC Frýdek-Místek

Švančara - Š. Havránek, Haman, Zbořil, Pacalaj, Výtisk, Hrbas, Homola - R. Veselý, Haas, Svačina - Cedzo, Marosz, Kucsera - Ostřížek, Macháček, Ramik - Kozlík, Šilar, Matiaško. Trenér: Martin Hrnčár.

Branky
33. Kverka (Válek), 45. Paukku (Holík Pohl), 58. Köhler (Sedláček, Urbanec), 60. Paukku (Salonen)
39. Ramik (Ostřížek, Marosz)
Statistiky
Vyloučení: 3:4
Využití: 1:1
V oslabení: 1:0
Střely na branku: 39:20 (9:4, 17:9, 13:7)
Zblokované střely: 12:8
Vhazování: 33:27
Rozhodčí: Micka, Šico - Vašíček, Teršíp
Diváci: 2160
Ohlasy

Ján Pardavý (trenér RI OKNA Berani Zlín): Byl to velmi těžký, náročný zápas proti defenzivně hrajícímu soupeři, který ve středním pásmu čekal na naše chyby. Nám v první třetině trošku chyběly nohy, neprosazovali jsme se přes střední pásmo a když jsme se dostali do útočného, tak nám to otáčeli, což bylo nebezpečné, my jsme tam ztráceli síly. Bylo to o tom prvním gólu, když takovému soupeři dáte jeden dva góly, tak pak se hra musí otevřít. Nám se to bohužel nedařilo, v oslabení jsme udělali jednu chybu a dostali jsme branku na 1:1. Před třetí třetinou jsme hráčům řekli, aby byli trpěliví, aby mysleli na to, že jsme lepším týmem. Počkali jsme si na šanci, ta přišla při přesilové hře, důležitý byl i gól na 3:1, který nás uklidnil. Zápas jsme zvládli, čehož si vážíme.

Martin Hrnčár (trenér HC Frýdek-Místek): Prohráli jsme tu 4:1, kdy jsme dvě branky inkasovali v risku, při hře bez brankáře. Power play jsme nezahráli dobře, přitom úlohy byly jasně stanovené. V úvodní třetině jsme slušně zvládli obranu, což jsme chtěli. V té prostřední části byly šance na obou stranách, dostali jsme gól a pak hned i dali. Jak nám soupeř nabídl přesilovou hru, tak jsme dokázali brzy skórovat. Máme ale těch přesilových her v letošní sezoně málo, to je však otázka na někoho jiného. Rozhodla ale taková osobní disciplína. Zbytečný faul na útočné modré, pak zbytečný faul v obraném pásmu. Jdeme do pěti proti třem, takméř minutu a půl, a dostaneme gól na 2:1. Takový zápas se mě těžko pak hodnotí. Šance jsme měli, i soupeř, ale ten byl silnější na puku, kreativnější ve střední pásmu, my jsme se málo udrželi v útočném pásmu na puku a pokud jsme se už dostali do útočného pásma, tak jsme hledali zbytečně hledali přihrávku navíc. Výsledek je pro nás krutý, ale stále nás čeká hodně utkání před sebou. Stále musíme poctivě pracovat, z chyb se poučit, ale už bez těch individuálních chyb a bez takových, ani nevím, jak to říct... prostě máme určitá pravidla a zásady, které musíme dodržovat, jelikož to je na tom postavené.