PU, čtvrtek 11.8.2022, Hala Polárka
2:4
1:0, 0:4, 1:0
HC Frýdek-Místek

Mokry - Teper, Havránek, Homola, Sova, J. Adámek, Žůrek, J. Marcinko - Svačina, Vrdlovec, Machala - Dostálek, Zeman, Doktor - Klimša, Haas, Hotěk - Jobánek, Geidl. Trenér: Martin Janeček.

HC Oceláři Třinec

Kacetl - M. Adámek, Čukste, Zahradníček, Jeřábek, Zeleňák, Michálek, Ročák - Łyszczarczyk, T. Marcinko, Kurovský - Daňo, Hudáček, Voženílek - Hrehorčák, Roman, Dravecký. Trenér: Zdeněk Moták.

Branky
3. Dostálek, 42. Dostálek (Machala)
25. Roman (Hrehorčák), 27. Daňo (Čukste, Voženílek), 35. Daňo (Hudáček), 36. Zahradníček (Jeřábek)
Statistiky
Vyloučení: 3:3
Využití: 0:0
V oslabení: 0:0
Rozhodčí: Hranoš, Konvička – Bartek, Lederer
Diváci: 830
Ohlasy

Martin Janeček (trenér HC Frýdek-Místek): Utkání nám ukázalo to, že řada hráčů zatím sní o extralize a mají před sebou hodně práce. Ačkoliv Třinec nehrál v nejsilnější sestavě, tak jsme se dvě třetiny proti němu báli hrát. My jsme neměli za prvních čtyřicet minut nějaký větší tlak v útočném pásmu. Byly tam jen malé náznaky a málo jsme se pod tím tlakem opírali o ty taktické věci, které jsme chtěli. Co se nám ale líbilo, tak určitě třetí třetina, kdy tam samozřejmě už mohlo být uspokojení, plus hra soupeře jen na tři lajny. Určitě se projevila i kondice, kdy v Třinci hodně trénují. Z naší strany jsme ale ožili a zaslouženě tu třetinu vyhráli 1:0. Za tohle vzkříšení klukům obrovský slamáček. Každopádně je na čem stavět, ale také nám to ukázalo, že máme hodně hodně na čem pracovat.

Zdeněk Moták (trenér HC Oceláři Třinec): Sehráli jsme dva rozdílné zápasy. Ve Vítkovicích jsme podali z mého pohledu velice dobrý výkon. I když jsme nakonec brali teoreticky jen bod, naše hra se mi tam líbila. Dobře jsme bruslili, předváděli živý hokej. Dneska ve Frýdku to špatné nebylo, ale trošku mě mrzí, že jsme dvě třetiny ze tří prohráli. Hráli jsme dnes ale na tři pětky, takže to byl slušný výkon. Pro chlapce náročný zápas, ale o to důležitější. Jsem rád za druhou třetinu. Tam jsme viděli, že můžeme být potentní a že když si příležitosti vytvoříme, dokážeme je proměnit. To je důležitá věc, i proto jsem spokojený.