PU, úterý 9.8.2022, hala Polárka
5:1
2:0, 1:1, 2:0
HC Frýdek-Místek

Šimonů - Michálek, Havránek, Kareš, Zeleňák, Marcinko, J. Adámek, Homola - Dostálek, Vrdlovec, Doktor - Klimša, Zeman, Hotěk - Haas, Jobánek, Geidl - Ullrych. Trenér: Martin Janeček.

HC ZUBR Přerov

Žurek – Gréč, Ševčík, Hanák, Chroboček, Billa, Holík – Březina, Macuh, Dobša – Indrák, Ministr, Tarnoczy – Hradil, Halík, Fencl – Kuchta, Švejda, Zembol. Trenér: Robert Svoboda.

Branky
4. Doktor (Vrdlovec), 5. Geidl, 24. Klimša (Hotěk, Havránek), 42. Klimša (Hotěk), 46. Hotěk (Zeleňák, Zeman)
33. Ministr (Švejda)
Statistiky
Vyloučení: 9:3
Využití: 2:0
V oslabení: 1:0
Střely na branku: 26:30
Diváci: 500
Ohlasy

Martin Janeček (trenér HC Frýdek-Místek): My jsme to utkání dnes měli zaměřeno na kondici, kdy jsme zápas odehráli ve třech pětkách. Hlavně v prvních dvou třetinách to bylo chvilkama hodně znát. Paradoxně ve třetí části zápasu jsme měli sil dost. Zápas jsme nezačali vůbec špatně, měli jsme tam dobré věci, ale pak jsme zcela obrátili obraz hry, kdy jsme byli naopak jasně horší. Především díky nedisciplinovanosti, kdy jsme zbytečně chodili ven. Tohle se nám nesmí stávat, v tomhle musíme být vyspělí a poučit se z toho. Ale viděli jsme také řadu zajímavých věcí, především u mladých hráčů, což nás zajímalo nejvíce. Hodně jsme je vytěžovali bez ohledu na moment zápasu, v koncovkách, i v oslabeních. Vyzkoušeli jsme si poprvé i nějaké ty přesilovkové formace, které jsme netrénovali, i když je jasné, že jsme nebyli ještě zcela kompletní, ale někteří ukázali, že s nimi můžeme tady počítat, že budou pro soupeře nebezpeční. Ačkoliv není výsledek tak důležitý a v přípravě vždy hodně zkresluje, tak si vítězství ceníme. Musíme také pochválit gólmana Šimonů, který nás v přesilovkách hodně podržel.

Robert Svoboda (trenér HC Zubr Přerov): Pro nás to byl první zápas v přípravě, kdy jsme využili všechny naše mladé kluky, které tady máme. Pro některé z nich to tak byl i první kontakt se seniorským hokejem. Rozhodně jsme si ale udělali obrázek o těch hráčích, jak jsou schopni takové zápasy zvládnout. Rozdíl byl vidět v přesilových hrách, kde byli domácí daleko zručnější. Na tomhle musíme pracovat, jelikož právě přesilové hry mnohdy rozhodují utkání.