37., sobota 15.1.2022, KHNP Arena
1:4
0:2, 0:0, 1:2
SK Horácká Slavia Třebíč

Mičán – L. Doudera, Hunkes, L. Forman, M. Furch, Poizl, Tureček, Mlčák – Šťovíček, L. Bittner, Střondala – Krliš, Nedvídek, D. Sklenář – Meluzín, Vodný, Ferda – Gajarský, D. Michálek, Vedral. Trenér: Kamil Pokorný.

HC Frýdek-Místek

Baroš - Krenželok, Teper, Korím, J. Michálek, J. Adámek, Ogurcov - Christov, D. Bartoš, Šlahař - Łyszczarczyk, Komorski, Šedivý - Svačina, Peteerek, Klimša - Blaško, Čmiel, Matiaško. Trenér: Mojmír Trličík.

Branky
59. Meluzín (L. Doudera)
2. Svačina (TS), 4. Komorski (Ogurcov, Łyszczarczyk), 47. Komorski (Šedivý, Teper), 60. D. Krenželok (D. Bartoš)
Statistiky
Vyloučení: 4:2
Využití: 0:1
V oslabení: 0:0
Střely na branku: 35:20 (11:9, 13:6, 11:5)
Zblokované střely: 16:5
Vhazování: 44:34
Rozhodčí: Valenta, Hucl - Polonyi, Zídek
Diváci: 723
Ohlasy

Kamil Pokorný (trenér SK HS Třebíč): Všechno rozhodl vstup do zápasu, kdy jsme udělali dvě obrovské chyby. Z jedné byla penalta, kterou soupeř proměnil a druhý gól přišel vzápětí. Pak jsme se snažili dobývat obranu Frýdku v čele s gólmanem. Strašně se nadřeme na gól, potřebovali bychom si nějakou brankou pomoci. Bohužel nám tam nic nespadlo, ani se k nám neodrazilo. Frýdek-Místek má strašně široký kádr, někteří hráči hráli včera za Třinec, rozhodli zápas se Zlínem a ta kvalita tam je velká. My jsme stále nebyli kompletní, máme teď blbou šňůru a snažíme se všichni, včetně hráčů, udělat všechno pro to, abychom ji co nejdříve přerušili. Nejlépe už v pondělí v Benátkách. V sezoně tohle potká skoro všechny týmy a teď to padlo na nás. Chceme se z toho co nejdřív vyhrabat, ale dnes jsme tahali za kratší konec, hlavně díky špatnému úvodu zápasu. Bojujeme i sami se sebou, odskakují nám puky, v určitých momentech, kdy bychom měli střílet, tak nahráváme, když máme nahrát, tak střílíme... Málo se dostáváme do předbrankového prostoru a vázne nám kombinace. Ještě uděláme v úvodu dvě hrubé chyby a tohle všechno pak mužstvo sráží. Věřím, že když to přerušíme, tým se znovu nadechne, a proto musíme udělat vše k tomu, abychom tu špatnou sérii přerušili, co nejdřív.

Mojmír Trličík (trenér HC Frýdek-Místek): Úspěch slavila naše produktivita na začátku utkání, kde si myslím, že jsme soupeře trošku překvapili a šli do vedení 2:0. Celkově ale od nás obětavost a dodržování taktiky, která v tom stavu, v jakém jsme s nemocnými a unavenými hráči, byla silně defenzivní. Také skvělý výkon podal náš gólman. Tohle když se sečetlo, je z toho cenný úspěch, kterého jsme dosáhli. Vážíme si každého bodu a těch z Třebíče zcela mimořádně. Nejenom, že hrajeme své vlastní play off, ale každý bod je pro nás cenný a tři jsou mimořádně. Nejsou nečekané, chceme vyhrát každý zápas, ale proti takto silnému soupeři je to přece jen cennější. Nejvíc musím ocenit způsob, jakým jsme vítězství dosáhli. To bylo doslova hrdinství našich hráčů. V závěru už jsme hráli totální defenzivu, věděli jsme, že nemusíme dát gól a stačí dostávat puky z pásma. Chtěli jsme mít hru před sebou, aby nedošlo k nějakému propadnutí a přečíslení.