31., pondělí 27.12.2021, hala Polárka
4:2
1:1, 0:1, 3:0
HC Frýdek-Místek

Baroš - Zbořil, Teper, D. Krenželok, Matyáš, Ciura, J. Adámek - Svačina, D. Bartoš, Martynek - Łyszczarczyk, Komorski, Klimša - Křivohlávek, Peterek, Ramik - Matiaško, Čmiel, Blaško. Trenér: Mojmír Trličík.

VHK ROBE Vsetín

A. Beran - Jerofejevs, Štach, Ondračka, Smetana, J. Říha, Hryciow, Š. Jenáček - Jonák, Pšurný, Rob - Gago, Pitule, D. Březina - Berger, R. Vlach, A. Zeman - Apolenář, Kucharczyk, Klimek. Trenér: Roman Stantien.

Branky
10. Teper (Křivohlávek, Zbořil), 53. Komorski (Teper, Svačina), 55. Peterek (D. Krenželok, D. Bartoš), 56. Klimša (Komorski, Zbořil)
15. A. Zeman (R. Vlach), 23. R. Vlach (Jerofejevs, Berger)
Statistiky
Vyloučení: 2:4
Využití: 2:0
V oslabení: 0:0
Střely na branku: 30:32 (8:11, 9:13, 13:8)
Zblokované střely: 4:9
Vhazování: 22:50
Tresty: Pitule (V) 5 min + trest do konce utkání
Rozhodčí: Cabák, Šudoma - Hanzlík, Blažek
Diváci: 1000
Ohlasy

Mojmír Trličík (trenér HC Frýdek-Místek): Utkání se mi samozřejmě hodnotí skvěle, jelikož získat tři body se Vsetínem, a zvláště v povánočním zápase, kdy mohla být kapacita haly naplněna, tak je to paráda. Zápas byl určitě zajímavý, ten hokej byl vyrovnaný z obou stran, my bohužel dlouhou dobu tahali za kratší konec, co se týče gólů. Měli jsme dost šancí, jenže jsme je nedokázali proměnit. Po dvou standardních situacích jsme je naopak inkasovali. Přesto jsme šli do třetí třetiny s vírou, že to střetnutí, pokud budeme trpěliví, zvládneme. Hodně nám pomohl zkrat jejich hráče a následné přesilové hry. Ty jsme dokázali využít a dokonali jsme tak skvělý obrat.

Roman Stantien (trenér VHK Vsetín): Zápas nám ukázal, že někteří hráči tady nejspíš nebojují za klub, když udělají takový faul, v tak důležitém okamžiku utkání. Nemyslím si ale, že bychom byli lepším týmem, z počátku to bylo takové vyrovnané. Domácí měli v úvodu více šancí, my měli už druhou část lepší. V té třetí třetině, to byl nepochopitelný zkrat, na to nemám slov.