22., sobota 20.11.2021, hala Polárka
5:2
4:0, 1:0, 0:2
HC Frýdek-Místek

Baroš - Ciura, Teper, Zbořil, J. Michálek, Z. Malík, Matyáš - Kofroň, Peterek, Martynek - Łyszczarczyk, Komorski, Klimša - Christov, Bartoš, Král - Matiaško, Čmiel, Blaško. Trenér: Mojmír Trličík.

LHK Jestřábi Prostějov

Micka (10. Altrichter) - Husák, Klimíček, P. Krejčí, Babka, Vala, Zajíc - P. Beránek, T. Jáchym, Rudovský - Martin Novák, J. Kloz, Mrázek - Štefka, T. Koblížek, M. Švec - Š. Jelínek, Janeček, Dubský. Trenér: Aleš Totter.

Branky
4. Komorski (Christov, Teper), 10. Matiaško (Čmiel, Blaško), 11. Komorski, 15. Łyszczarczyk (Komorski, Klimša), 22. Kofroň (TS)
54. Janeček (Š. Jelínek, Klimíček), 57. Rudovský (Babka, T. Jáchym)
Statistiky
Vyloučení: 2:2
Využití: 1:0
V oslabení: 1:0
Střely na branku: 25:28 (13:3, 11:13, 1:12)
Zblokované střely: 3:4
Vhazování: 23:44
Rozhodčí: Koziol, Květoň - Otáhal, Blažek
Diváci: 752
Ohlasy

Jozef Daňo (asistent trenéra HC Frýdek-Místek): Přijel k nám dnes dobrý soupeř z popředí tabulky, takže jsme byli v očekávání, jak to celé dopadne. Ale ten náš úvod byl opravdu dobrý. Podařilo se nám využít přesilovou hru, pak jsme přidali ještě další tři branky. Z naší strany povedená první třetina. Tu pohodu jsme si přenesli pak i do druhé části, ale trochu jsme si zápas zkomplikovali tím, že jsme přestali bruslit a navíc jsme ztráceli takové jednoduché puky. To se nám v závěru vymstilo, když jsme inkasovali od soupeře dva góly. Ale jsme rádi, že se kluci na zápas stoprocentně připravili, a že jej takto zvládli. Také i Baroš nás v brance podržel, měl tam důležité zákroky. No a ty dvě branky v závěru? Tam je škoda, že mu kluci už moc nepomohli. Jinak předvedl výborný výkon, klobouk dolů.

Aleš Totter (trenér HC Jestřábi Prostějov): Naše špatné starty do zápasu pokračují, tam to byl hrůzostrašný začátek. Měli jsme tam sice nějaké šance, které jsme neproměnili. Až na konci druhé třetiny jsme to trošku byli my. V té třetí třetině, kdy už soupeř vede 5:0, tak jsme chtěli tu třetinu alespoň vyhrát. Také jsme nechtěli dopřát jejich gólmanovi v premiéře hned nulu, tak to se nám podařilo. Přirovnal bych to k tomu rčení, jak říkáte dítěti, že nemá šahat na rozpálenou plotnu, že se spálí. A ono si na tu plotnu stejně tu ruku dá. My se dnes takto popálili a já jen teď čekám dobrou reakci týmu, jelikož věřím, že tady máme zdravé jádro. Soupeři k výhře gratulujeme, hrál koncentrovaně a zaslouženě vyhrál.