20., pondělí 15.11.2021, hala Polárka
2:3sn
1:0, 0:1, 1:1 - 0:0
HC Frýdek-Místek

Šimboch - Ciura, Teper, Zbořil, Michálek, Z. Malík, Matyáš, Krzak - Ta. Král, Peterek, Šlahař - Christov, Komorski, Martynek - Łyszczarczyk, Bartoš, Szturc - Matiaško, Křivohlávek, Klimša. Trenér: Mojmír Trličík.

SK Horácká Slavia Třebíč

Jekel – Mlčák, Hunkes, L. Forman, M. Furch, Poizl, Tureček, Zukal – Dočekal, L. Bittner, Střondala – Krliš, Nedvídek, Šťovíček – M. Zabloudil, Vodný, Gajarský – Křehlík, D. Michálek, Ferda. Trenér: Kamil Pokorný.

Branky
13. Komorski (Łyszczarczyk, Szturc), 43. Łyszczarczyk (Teper, Klimša)
34. Střondala (Dočekal), 56. Poizl (M. Furch, Dočekal), rozh. nájezd Střondala
Statistiky
Vyloučení: 3:4
Využití: 2:0
V oslabení: 0:0
Střely na branku: 26:33 (9:10, 9:11, 8:10 - 0:2)
Zblokované střely: 1:6
Hity: 6:1
Vhazování: 32:31
Rozhodčí: Kubičík, Šudoma – Kučera, Kráľ
Diváci: 688
Ohlasy

Mojmír Trličík (trenér HC Frýdek-Místek): Bod s lídrem tabulky se samozřejmě počítá. Byli jsme však blízko tomu, abychom s nimi získali body tři. Ve třetí části utkání ale hosté jasně ukázali, proč jsou na prvním místě tabulky. Byli lepší a hlavně v útočném pásmu silní na kotouči. Měli dost nebezpečných situací. My jsme v přípravě na něj věděli, že při hře pět na pět bude těžké se proti nim prosadit. Že Třebíč dostává hodně málo gólů, takže se může rozhodovat v přesilových hrách. To se nakonec i potvrdilo, kdy jsme dva góly dali v přesilovce, i když možná v té druhé přesilovce byl jejich pátý hráč už na ledě. V prodloužení asi žádná další šance nebyla a při těch nájezdech jsme jen zapsali další čárku v našich neúspěšných pokusech. I proto je z toho zápasu jen bod.

Kamil Pokorný (trenér SK HS Třebíč): Za mně jsme tu hráli výborný hokej, já sám mužstvo po zápase pochválil. Při hře pět na pět jsme byli lepším celkem, plnili jsme si své úkoly, měli jsme dobrý pohyb. Hokej se ale prostě hraje na góly a tam byl z naší strany problém. Dnes jsme se na branku strašně nadřeli. Když už jsme srovnali na 1:1, tak jsme věděli, že domácí mají výborné přesilovky. Tohle jsme bohužel ani my nezvládli, tím se Frýdek dostal do vedení. Já jsem však rád za tu práci, kterou dnes tým odvedl a taky spokojen, že jsme získali ten bod. Myslím si, že v těch nájezdech můžeme poděkovat Pavlovi Jeklovi, který vychytal všech pět pokusů domácích borců, kteří jsou protřelí extraligou, tak máme zaslouženě i ten druhý bod.