10., neděle 5.12.2021, ZS Kolín
4:3
2:2, 2:0, 0:1
SC Marimex Kolín

Lukeš - Piegl, Čáp, Šalda, Niko, Zorko, V. Čížek, Váchal - Jankovský, David Šafránek, Z. Král - J. Sklenář, Miškář, Jan Veselý - L. Krejčík, Matějček, Matyáš Svoboda - Síla, Morong, Petržílka. Trenér: Petr Martínek.

HC Frýdek-Místek

Baroš - Ciura, Teper, Zbořil, J. Michálek, Krenželok, Matyáš - Christov, Bartoš, Svačina - Kurovský, Komorski, Šedivý - Łyszczarczyk, Peterek, Martynek - Blaško, Matiaško, Klimša. Trenér: Mojmír Trličík.

Branky
5. Krejčík (Z. Král, Niko), 6. Jan Veselý (Miškář, Piegl), 24. Čáp (David Šafránek, Z. Král), 39. Krejčík (Matějček)
1. Komorski (Šedivý, Zbořil), 11. Krenželok (Svačina, Šedivý), 51. Łyszczarczyk (Christov, Zbořil)
Statistiky
Vyloučení: 5:6
Využití: 2:2
V oslabení: 0:0
Střely na branku: 25:23 (11:6, 10:11, 4:6)
Zblokované střely: 11:16
Vhazování: 26:31
Rozhodčí: Bejček, Kostourek - Tvrdík, Sedláček
Diváci: 567
Ohlasy

Petr Martínek (trenér SC Kolín): My jsme věděli, že k nám dorazí obrovsky těžký soupeř, který se výkonnostně zvednul. Navíc se některými hráči i posílil, takže mají fakt velkou kvalitu. Připravovali jsme se na toto utkání, že to bude pro kluky nesmírně těžké. Vstoupili jsme ale do zápasu špatně, protože jsme brzy prohrávali, ale rychle se nám podařilo otočit a myslím si, že tohle naše kluky nastartovalo k tomu, že si řekli, že i s takovýma jména se dá hrát. Kluci dnes odvedli parádní a zodpovědný výkon, takže musíme před nimi jen smeknout. Měli tam strašlivý počet pochytaných střel, obrovskou obětavost, což si myslím, že bylo tím hlavním důvodem, proč ve finále všechny body zůstanou doma a za to my jsme nesmírně rádi a šťastní, že se nám to povedlo.

Mojmír Trličík (trenér HC Frýdek-Místek): Tak diváci mohli vidět určitě zajímavé utkání, hodně bruslivé a s enormním nasazením v obou týmech. A to i přesto, že oba celky měly v nohách sobotní zápasy. My jsme tady nezvládli první třetinu, kdy jsme měli tři vyloučené. I když jsme ji uhráli dva dva, tak na začátku druhé třetiny jsme se sami poslali do tří, kde jsme inkasovali gól. Pak jsme dostali po chybě další branku, ale je nutno si přiznat, že domácí měli v této fázi zápasu více ze hry. My si nějaké šance vypracovali až ve třetí třetině, kdy jsme trochu pospřehazovali sestavu, čímž jsme se dostali do určitého tlaku a přiblížili jsme se pak na jeden gól. V závěru pak jsme bohužel neměli to štěstí, abychom ten zápas dotáhli ještě k remíze a mohli si odsud odvézt alespoň bod.