2., středa 15.9.2021, hala Polárka
3:5
1:2, 1:2, 1:1
HC Frýdek-Místek

Šimboch (31. Foltán) - Zbořil, Teper, Krenželok, Ciura, J. Adámek, Michálek, Z. Malík - Szturc, Bartoš, Šedivý - Łyszczarczyk, Komorski, Martynek - Christov, Peterek, Klimša - Blaško, Čmiel, Matiaško. Trenér: Mojmír Trličík.

HC Slavia Praha

Michajlov - D. Krejčí, R. Havel, Barák, Mi. Hovorka, Veber, Zelingr, T. Duda - Kafka, T. Knotek, Kružík - Vlček, Žejdl, Michnáč - J. Doležal, Poletín, M. Ondráček - Pšenička, Kern, Šteiner. Trenér: Pavel Kolařík.

Branky
8. Komorski (Łyszczarczyk,Peterek), 38. Komorski (Łyszczarczyk, Zbořil), 54. Šedivý (Zbořil, Bartoš)
9. Vlček (Žejdl, Michnáč), 12. Knotek (Kafka, Kružík), 26. Krejčí (Kafka, Knotek), 31. Zelingr (Knotek), 60. Doležal (Michajlov)
Statistiky
Vyloučení: 2:5
Využití: 2:1
V oslabení: 0:0
Střely na branku: 32:42
Zblokované střely: 2:2
Vhazování: 31:43
Rozhodčí: Cabák, Vrba - Konvička, Kráľ
Diváci: 761
Ohlasy

Mojmír Trličík (trenér HC Frýdek-Místek): Prvních pětatřicet minut, to byla z naší strany katastrofa. Do stavu 1:3 jsme mohli být vůbec rádi, že to bylo jen takhle. Potom se to začalo lehce zlepšovat a do toho padl čtvrtý gól. Závěr druhé třetiny, kdy se nám podařilo snížit na 2:4, a pak celá třetí třetina, to už byl ten tým, jak jsme trénovali a hráli v přípravných zápasech. To však bylo dnes strašně málo. Říct ale teď pět minut po utkání, kde byla příčina naší porážky, to dokáží asi odborníci, možná lidé z tribuny. Já si na to teď ale netroufám. Přesto si všichni uvědomujeme, že to nebylo z naší strany dobré. Musíme si vše zanalyzovat, protože víme, že máme na daleko lepší výkon. Dokonce bych řekl, že ještě na lepší, než kluci předvedli ve třetí třetině.

Pavel Kolařík (trenér HC Slavia Praha): Začátek nám nevyšel, stejně jako tomu bylo v minulém utkání doma. Šli jsme do čtyř a hned jsme dostali gól. Takže začátek byl znovu těžký. Potom si myslím, že do stavu 4:1 jsme měli hru pod kontrolou, jenže s tím čtvrtým gólem jsme přestali hrát. Soupeř pak získával na aktivitě a my se pak třepali o výsledek až do poslední minuty. Máme však tři body z venku, takže u nás panuje určitě spokojenost.