2., pondělí 18.1.2021, ZS Kolín
3:1
2:0, 1:1, 0:0
SC Marimex Kolín

Sejpal – Husa, Kukla, Blaha, Muška, Váchal, Pýcha, Barták – Jankovský, Šafránek, Z. Král – L. Krejčík, Štohanzl, J. Veselý – Síla, Zumr, Petržilka – R. Martínek, Semirád, J. Stehlík. Trenér: Petr Martínek.


HC Frýdek-Místek

Suchánek - Zahradníček, Haman, Husák, Šepelev, Z. Malík, Repe, Michálek - D. Kindl, Mikulík, Šedivý - Martynek, Peterek, Klimša - Tomi, R. Veselý, Stuchlík - Matiaško, Przybyla, Ramik. Trenér: Mojmír Trličík.

Branky
5. Síla (Petržilka, Zumr), 17. L. Krejčík (Z. Král, Muška), 24. Husa (L. Krejčík, Štohanzl)
28. Klimša (Zahradníček, Haman)
Statistiky
Vyloučení: 3:2
Využití: 0:0
V oslabení: 0:0
Střely na branku: 38:19
Zblokované střely: 6:13
Vhazování: 36:36
Rozhodčí: Jechoutek, Kostourek - Kotlík, Baxa
Diváci: bez diváků
Ohlasy

Petr Martínek (trenér SK Kolín): Je to v hlavě. My musíme k venkovním zápasům přistupovat trošinku jinak, a ne se položit hned po inkasované brance a tak dále. Proti Frýdku to byl parádní výkon od všech hráčů, zodpovědný, naprosto disciplinovaný, plný nasazení, bojovný a plný důrazu. To jsme oproti sobotě změnili. Řekli jsme si po sobotním výkonu něco s hráči a myslím, že si to kluci vzali bezezbytku k srdci. Dá se říci, že jim nemám co vytknout. Hodně nás podržel gólman. V závěru druhé třetiny jsme měli tři, čtyři, ložené šance, které jsme nedali. Ale to je ve své podstatě jedno. Protože jsme si tentokrát vítězství opravdu zasloužili. Měli jsme totiž větší odhodlání, každý nechal na ledě všechno. Šli jsme do střel, do soubojů, neuhnuli jsme. Hráli jsme také disciplinovaně. Nebyla na nás přečíslení, jako tomu bylo v minulých zápasech. Jen to něco málo, co vyplynulo ze hry, ale v podstatě jsme to měli dobře postavené. Každý plnil svou pouzici a roli. Je to zasloužené vítězství.

Mojmír Trličík (trenér HC Frýdek-Místek): Neřekl bych, že by dnes rozhodla zápas první třetina. To utkání bylo totiž pořád stejné, kdy soupeř velice dobře bruslil, byl hodně aktivní a dokázal nás dobře obsazovat. I proto nedokáži říct, zda by jiný vstup do utkání něco na vývoji změnil. Říkám to proto, že jsme měli velice minimální tlak, bylo tam málo zakončení a vůbec šancí na gól. My vstřelili pouze jeden a na jediný gól se nedá vyhrávat. Sportovně si musíme přiznat, že nás Kolín přehrál. Jestli mně něco dnes zklamalo? Určitě to byla naše malá touha pro výhru. Ten rozdíl mezi oběma našimi zápasy byl zcela odlišný. Doma jsme také prohrávali 0:2, ale na klucích bylo cítit, že to zkrátka uhrajeme. Tentokráte mi tam ta touha a vůbec týmový duch chyběl. Tam bych viděl rozdíl mezi domácím utkáním a zápasem dnes.