27.kolo, středa 4.3.2020, KHNP Arena
4:3sn
1:1, 2:0, 0:2 – 0:0
SK Horácká Slavia Třebíč
Jekel (Do. Svoboda) – Szathmáry, Furch, Nedbal, Padrnos, Mlčák, V. Čejka (C), Kowalczyk (A) – Vodný (A), Nedvídek, Šťovíček – Laš, Bittner, Psota – Michálek, Václavek, Ferda – Podlaha, Tadeáš Král, P. Kratochvíl.
HC Frýdek-Místek
Suchánek (G. Hubáček) – Haman, Jenáček, J. Michálek, Bartko, Hrachovský, J. Adámek, Rufer – Tomi, Klimša (A), Kafka – Matiaško, Hladonik (C), R. Szturc – Matěj, Kaukič, Eret – Motloch, Stuchlík, Geidl.
Branky
19. Nedbal (Laš, Bittner), 26. Szathmáry (Bittner, Laš), 30. Nedvídek (Šťovíček), rozh. náj. Szathmáry
7. Hladonik (Bartko), 45. Kafka (Tomi), 53. Matiaško (Hladonik, R. Szturc)
Statistiky
Vyloučení: 5:1
Využití: 0:0
V oslabení: 0:0
Střely na branku: 39:46
Zblokované střely: 11:12
Vhazování: 35:33
Rozhodčí: Pavlovič, Pilný – Zídek, Pechánek
Diváci: 1015
Ohlasy
Jaroslav Barvíř (SK Horácká Slavia Třebíč): My jsme dneska trochu hořeli v běžných situacích, které jsme prohrávali nebo jsme na ně špatně reagovali. Tím pádem jsme museli hodně puků získávat a bojovat o ně, což nás stálo síly. Oba týmy hrály dost ofensivně a na obranu se moc nemyslelo, oba týmy to mohly rozhodnout v 60-ti minutách a to se nestalo. Dnes jsme spokojeni s oslabením, které jsme odehráli výborně. Prodloužení bylo o dvou šancích na obou stranách a nájezdy to byly opět loterie ve, kterých jsme byli šťastnější my a vítězství si nesmírně ceníme.
Vlastimil Wojnar (HC Frýdek-Místek): Do utkání jsme vstoupily v trochu pozměněné sestavě se sedmy juniory a kluci nezklamali, hráli výborně. Třebíč pod vlivem postupu předkola trošku polevila, takže my jsme nezačali vůbec špatně, měli jsme tam šance a dostali jsme se do vedení 1:0. Poté jsme opět bohužel nevyužili důležité přesilovky a otočilo se to na 3:1. Ale po druhé třetině jsme si řekli, že to nebalíme a naštěstí se nám povedlo vyrovnat. Asi minutu a půl před koncem třetí třetiny měl Petr Kafka 100% gólovou šanci, kterou jsme mohli zápas rozhodnout. V nájezdech jsme nakonec prohráli jako 4 dny zpátky, ale musím říct, že kluci to dneska, přestože nám už o nic nejde odjezdili a odehráli poctivě.