10.kolo, sobota 11.1.2020, CZ LOKO Aréna
5:1
1:0, 1:0, 3:1
HC Dukla Jihlava
Jan Brož (Chaloupek) – J. Pohl, Staněk, D. Kolář, Piegl, J. Holý, Půža – Čachotský (A), Fronk, Illéš – Anděl, Poletín, Pekr – A. Zeman, Skořepa (C), V. Brož – Hrala, Lichanec, Protasenja.
HC Frýdek-Místek
Kváča (Loubal) – Haman, Bartko, Zahradníček, J. Michálek, J. Adámek, M. Adámek, Hrachovský – Kafka, Novotný, Tomi – Hrehorčák, Stuchlík, Mikulík (C) – Kaukič, Przybyla, Klimša (A) – Eret, Motloch, D. Stránský.
Branky
1. Poletín (Piegl, Anděl), 30. Pekr (J. Pohl), 43. V. Brož (Čachotský), 59. Lichanec (D. Kolář), 59. Fronk (Čachotský)
41. Mikulík
Statistiky
Vyloučení: 4:6
Využití: 1:0
V oslabení: 0:1
Střely na branku: 32:25
Zblokované střely: 4:11
Vhazování: 41:32
Rozhodčí: Pavlovič, Ondráček – Kreuzer, Polonyi
Diváci: 1523
Ohlasy
Karel Nekvasil (HC Dukla Jihlava): My jsme do zápasu naopak vstoupili dobře, hned v první minutě gólem po dobré teči, dobré cloně. Pak další střídání přišla naše tyčka, nicméně dalších deset minut jsme hráli neskutečnou holomajznu. Nedali jsme si přihrávku, nezpracovali jsme puk, hráči bez puku si nenajížděli a tím jsme soupeři hru usnadnili, takže se dostával do šancí. Konec třetiny se srovnal. Ve druhé třetině jsme dostali docela dost přesilovek a pomohla nám využitá přesilovka pět na tři. Do třetí části jsme vstupovali přesilovkou s minutou čtyřicet a ještě jsme si něco ukazovali na videu. Bohužel na modré čáře jsme zvolili hodně riskantní řešení, kde skákal puk. Přehrání na druhou stranu bylo nepřiměřeným rizikem a soupeř nájezd využil. Já jsem hrozně rád, že nepokrytý hráč na gól na 3:1 byl Vítězslav Brož, který dostal šanci jako junior měsíce a dva góly v závěru zkreslují výsledek. Ale mám výtku k posledním osmi minutám, kdy jsme se zbytečně zbavovali puku. Odevzdávali jsme ho soupeři, ten se více držel na puku a byl nebezpečnější. To byla jediná výtka ke třetí třetině, jinak jsme samozřejmě rádi za tři body.
Vlastimil Wojnar (HC Frýdek-Místek): Do utkání jsme vstoupili špatně, protože jsme v první minutě dostali gól. Nicméně potom v první třetině se hra vyrovnala a asi se utkání rozhodlo, neboť jsem měli dvě tři šance. Z nich jsme mohli dát vyrovnávací gól nebo i možná jít do vedení, ale bohužel se to nestalo. Ve druhé třetině to byl boj s využitou přesilovkou Jihlavy, která vedla 2:0. My jsme se vrátili do zápasu ve třetí třetině na začátku gólem v oslabení, ale poté náš gól na 1:3... To jsem říkal klukům, že nebereme, protože jsme trestuhodně nepokryli hráče před brankou. A za stavu 1:3 snížit, vyrovnat nebo dokonce otočit zápas s Jihlavou v jejím současném složení pro nás bylo nemožné. Poté padly soupeři další dva góly, což výsledek trošku zkresluje. Měli jsme tady poprvé Petra Kváču, kterému jsme moc nepomohli a zápas byl pro nás celkem nešťastný.