29., středa 4.12.2019, Hala Polárka
3:2
1:0, 2:2, 0:0
HC Frýdek-Místek
Štěpánek (28.–30. Loubal) – Zahradníček, Haman, L. Kovář, J. Michálek, J. Adámek, Hrachovský, D. Stránský – Kafka, Polanský, Tomi – Kofroň, Hladonik, Mikulík (C) – Przybyla, Stuchlík, Klimša (A) – Eret, Motloch, V. Nestrašil.
Piráti Chomutov
Altrichter (Pavlát) – Žovinec, Rýgl, R. Havel, Blaha, Piché, Lang, Seemann – J. Sklenář, Suchý, J. Černý – Rudovský (A), Pitule, Stloukal – Tomica (C), J. Svoboda, Llewellyn – Chrpa (A), Doktor, Hlava.
Branky
4. Mikulík (Hladonik), 21. Mikulík (Haman, Kafka), 35. Tomi (Haman, Kafka)
26. Rýgl (Stloukal, Tomica), 32. Stloukal (Žovinec)
Statistiky
Vyloučení: 4:5
Využití: 2:1
V oslabení: 0:0
Střely na branku: 19:38
Zblokované střely: 11:2
Vhazování: 38:29
Rozhodčí: Pavlovič, Cabák – Hanzlík, Gančarčík
Diváci: 1000
Ohlasy
Vlastimil Vojnar (Frýdek-Místek): Dva nejdůležitější faktory, které to rozhodly byly: ubráněná přesilovka 5 na 3 a Kuba Štěpánek v bráně. Ten měl ve třetí třetině 3 nebo 4 fantastické zákroky, kterými nás podržel a my jsme to dotáhli do úspěšného konce. Ale ve druhé třetině za stavu 2:0 asi z přemíry snahy, nebo fakt nevím čím, jsme soupeře dostali do hry. Byla tam jejich přesilovka. Skoro jsme jí ubránili, pak jsme z toho dostali gól. Potom na 2:2, kdy jsme nevyhodili puk ze třetiny. Třetí třetinu jsme si říkali, že to odehrajeme na 100%. A to se povedlo. Důležité tři body.
Petr Martínek (Chomutov): Měli jsme špatný vstup do zápasu a poměrně brzo jsme inkasovali. Škoda závěru té první třetiny, kde jsme se nechali úplně zbytečně vyloučit a domácí tu přesilovku pět na tři využili. Nám se pak podařilo dát dva góly, ale potom zase naše chyba, kdy jsme zbytečně faulovali. Dneska asi rozhodla naše střelecká nemohoucnost. Měli jsme hodně střel. Výborný výkon samozřejmě kvalitního gólmana. Ten určitě pomůže Třinci a myslím si že to bude i jeden z nejlepších gólmanů v extralize. Dneska to potvrdil. Myslím si, že hodně rozhodla přesilovka pět na tři, měli jsme ji celkem dlouho, ale měli jsme strašně málo střel a hráli jsme to složitě. Nenutili jsme se do koncovky a bohužel..