21., středa 13.11.2019, Hala Polárka
3:5
1:0, 1:3, 1:2
HC Frýdek-Místek
Malík (L. Daneček) – M. Adámek, Haman, L. Kovář, Hrachovský, Zahradníček, J. Michálek, J. Adámek – Tomi, Hladonik, Mikulík (C) – Kafka, Novotný, Kvasnica – Eret, Przybyla, Martynek (A) – Motloch, Kaukič, Klimša (A).
SK Horácká Slavia Třebíč
Jekel (Do. Svoboda) – Hlaváč, Nedbal (A), Forman, Furch, Kowalczyk, Hort – Michálek, Bittner, Šťovíček (A) – Vodný (C), Nedvídek, T. Havránek – Malec, Tadeáš Král, Paták – Havlát, Kunc, Ferda – Václavek.
Branky
15. Kvasnica (Przybyla), 32. Mikulík (M. Adámek), 47. Kafka (M. Adámek, Haman)
30. Michálek (Vodný, T. Havránek), 31. Hlaváč (Bittner), 36. Tadeáš Král (Havlát, Šťovíček), 44. Paták (Forman), 60. Šťovíček
Statistiky
Vyloučení: 3:2
Využití: 0:2
V oslabení: 0:0
Střely na branku: 38:34
Zblokované střely: 7:4
Hity: 0:0
Vhazování: 29:37
Tresty: Navíc Mikulík a Zahradníček (oba FM) 10 minut.
Rozhodčí: Radek Wagner, Michal Dědek – Milan Gančarčík, Ondřej Bohuněk
Diváci: 1036
Ohlasy
Vlastimil Wojnar (HC Frýdek-Místek): Do utkání jsme vstoupili dobře, měli jsme tam dvě nebo tři relativně vyložené šance, které jsme neproměnili. Potom ten zápas začal být vyrovnanější a tam potom rozhodlo to, že jsme v přesilovce za stavu 1:0 neproměnili další dva útoky, naopak hned v prvním oslabení jsme inkasovali gól. Potom 2:1, pak další gól v oslabení. Poté po nepochopitelné chybě rozhodčího, který zrealizoval naše vyloučení, náš brankář měl puk pod kontrolou. V domnění, že se bude pískat rozehrál soupeřovi na hůl a ten dal gól na 4:2. To je zlomový moment. Silou vůle jsme dali ještě na 3:4, vyrovnat se nám nepovedlo a v power play jsme zase dostali gól - na 3:5. Takže z naší strany začátek dobrý, ale co se týká celkové hry, tak obrovské výpadky ve hře.
Martin Sobotka (SK Horácká Slavia Třebíč): Věděli jsme, že dnešní zápas je o šest bodů, protože pokud by domácí vyhráli, utekli by nám v tabulce na sedm bodů, při naší výhře bychom je dotáhli na jeden bod. To byl takový náš motivační moment. Frýdek-Místek dnes nastoupil s výbornou a posílenou sestavou, čehož jsme se nechtěli zaleknout a byla to pro nás další motivace. Víceméně se jednalo o podle herního obrazu spíše remízový zápas, ale my jsme samozřejmě rádi, že jsme vyhráli a máme tři body. Dnes nám zafungovaly přesilovky a v oslabení jsme dokázali šance domácích eliminovat. Navíc výborně zachytal Pavel Jekel, takže se nám tyhle kladné věci sešly a je z toho důležité vítězství. Odvedli jsme kvalitní týmový výkon, ale nesmíme usnout na vavřínech a v sobotu musíme jít do zápasu s Havířovem s pokorou od nuly a s touhou zase vyhrát.