15., sobota 19.10.2019, Hala Polárka
5:1
2:0, 2:0, 1:1
HC Frýdek-Místek
Malík (L. Daneček) – M. Adámek, Haman, L. Kovář, J. Michálek, J. Adámek, Hrachovský, D. Stránský – V. Nestrašil, Klimša (A), D. Květoň – Tomi, Motloch, Mikulík (C) – Eret, Przybyla (A), Martynek (A) – Kvasnica, Kaukič, Geidl.
HC RT TORAX Poruba
Foltán (40. Kůdela) – Husák, Slavík, Urbanec, Bodák, Pastor, Černý, Dundáček – Sikora (A), Zdeněk (C), Obdržálek – Nejezchleb, T. Jáchym, Kanko – Toman, Hudeček, Gřeš – J. Káňa (A), M. Hlinka, Špaček.
Branky
10. Martynek (Eret, Przybyla), 18. Haman (M. Adámek), 39. Hrachovský (D. Květoň, Klimša), 39. Motloch (L. Kovář), 48. Eret (Martynek)
43. Špaček (Hudeček)
Statistiky
Vyloučení: 5:6
Využití: 1:0
V oslabení: 0:0
Střely na branku: 18:23
Zblokované střely: 3:7
Vhazování: 32:29
Rozhodčí: Obadal, Kašík - Lukš, Hanzlík
Diváci: 1274
Ohlasy
Vlastimil Wojnar (Frýdek-Místek): Já si myslím, že dnes to byl výborný výkon! Od gólmana přes obránce, útočníky. Dneska se to muselo líbit. Já jen gratuluji k tomuto dobrému výkonu a doufám, že na to navážeme se Vsetínem.
Miloš Holaň (Poruba): V prvé řadě trošku beru tu prohru na sebe. Protože jsem pověrčivý, neměním vítěznou sestavu. Nechal jsem se přemluvit dvěma bekama z Vítkovic kteří dneska nebyli dobří. Hlavně Martin Bodák měl -3, což mě hodně mrzí. Druhá věc je, že to vítězství, co jsme prožili se Vsetínem nám asi zůstalo hodně v hlavách a mysleli jsme si, že to půjde samo. To se nám samozřejmě vymstilo. I když v začátku zápasu jsme měli tu šanci, kdy Káňa jel sám na branku a trefil břevno. Na kdyby se samozřejmě nehraje, ale to byla ta šance, kdy se ten zápas mohl hned zlomit na naší stranu. Ale bohužel jsme neměli dobrý pohyb, prohrávali jsme osobní souboje, nešly nám přesilovky, byli jsme všude o krok později. V tom zápasu do stavu 2:0 jsme myslím měli ještě jednu šanci, kdy Petr Kanko netrefil z bekhendu branku tak, jak bychom potřebovali. Potom nám soupeř odskočil až na 4:0. To už bylo velice těžké nějakým stylem otáčet. Přesto jsme se pokusili dát nějaký impulz mužstvu tím, že jsme vyměnili gólmana, stáhli jsme to pouze na tři obrany. Ten efekt se dostavil, hned ve druhé minutě třetí třetiny jsme dali gól na 4:1 ale na víc jsme prostě dneska neměli. Frýdek vyhrál zaslouženě a my jsme z výkonu zklamaní.