1. , středa 11.9.2019, Zimní stadion Na Lapači
3:4p
2:1, 0:2, 1:0 - 0:1
VHK ROBE Vsetín
Gába – Teper, Slováček (A), Holomek, Dudáš, Jeřábek, J. Drtina, Hryciow – Dostálek, Pechanec, Jonák (C) – D. Tůma, Rehuš, Procházka – Březina, L. Volf, Karafiát – Vítek, Šilhavý, Doktor.
HC Frýdek-Místek
Malík – Kudla, Hrachovský, Zahradníček, J. Michálek, L. Kovář, D. Stránský, J. Adámek – Kaukič, Mikulík, Motloch – D. Květoň, Klimša, Martynek – Kvasnica, Stuchlík, Przybyla – Geidl, J. Kalus, Flok.
Branky
7. Pechanec (Jonák, Slováček), 11. J. Drtina (Rehuš), 60. Pechanec (Slováček, Dostálek).
9. Martynek (Hrachovský, D. Květoň), 26. Hrachovský, 29. J. Kalus, 63. Klimša (Przybyla).
Statistiky
Vyloučení: 6:8
Využití: 2:0
V oslabení: 0:0
Střely na branku: 36:22
Zblokované střely: 19:5
Vhazování: 37:23
Rozhodčí: Kašík, Maršálek – Blažek, Kučera
Diváci: 2970
Ohlasy
Luboš Jenáček (trenér Vsetína): Bod z domácího zápasu je málo, chtěli jsme vyhrát za tři body. Soupeř hrál dobře z obrany, těžko jsme se proti němu prosazovali. Zlomovým momentem bylo, jak vypadala druhá třetina. Měli jsme v ní nejvíc šancí, bohužel určitou bohorovností jsme soupeři nabídli pár situací, ze kterých vstřelil dva góly a zápas otočil na 2:3. Pak jsme znervózněli, byl to přece jenom první zápas, spousta hráčů hrála mistrovské utkání v zelenožlutém dresu poprvé. S narůstajícím časem nám nervozita svázala ruce. Spousta kotoučů nám skákala, nedali jsme si přesnou nahrávku do jízdy. V té chvíli to chtělo více klidu. Nakonec jsme vyrovnali, bohužel v prodloužení se soupeř dokázal prosadit a vstřelil rozhodující gól. Jsme zklamaní, ale je to začátek a věříme, že v sobotu v Havířově se nám podaří zvítězit. A že rozjedeme úspěšnou bodovou sérii.
Vlastimil Wojnar (trenér Frýdku-Místku): Šlo vidět, že jde o první zápas sezony. Z naší strany byla v prví třetině nervozita, na výbornou vsetínskou atmosféru není spousta kluků zvyklá, protože přišli z juniorky. Byli jsme trošičku zaskočení, udělali pár faulů a dostali dva góly z přesilovky. Od druhé části jsme ale byli minimálně srovnatelný soupeř, v některých fázích utkání i lepší. Jsem strašně rád, že navzdory inkasovanému gólu v 60. minutě jsme ještě dokázali zvrátit alespoň druhý bod na naši stranu. Po prvním utkání sezony jsme tedy spokojeni.