54. kolo, pondělí 11.2.2019, Zimní stadion Benátky nad Jizerou
1:5
0:1, 1:0, 0:4
HC Benátky n. Jizerou
Žajdlík – Žůrek, Havlín, Poizl, Kunst, Ira (A), Maier, Klodner – Wiencek, Chrtek, Bittner (C) – Rychlovský, Najman, D. Špaček – Šafařovský, Burda, Klapka – Klimo, Šeliga
HC Frýdek-Místek
Daneček – Matyáš, Husák, Bartko, Zahradníček, Hrachovský, Stránský – Martynek (A), Hladonik, Mikulík (C) – Kofroň, Motloch, Christov – Rudovský, Klimša (A), Kalus – Flok, Peterek, Kaukič – Przybyla
Statistiky
Branky a nahrávky: 28. Bittner (D. Špaček, Chrtek) – 13. Flok (J. Kalus, Husák), 44. Przybyla (Kaukič), 51. Flok (Kaukič), 55. Kofroň (Husák, Przybyla), 58. Matyáš (Kaukič, D. Stránský). Rozhodčí: Doležal, Veselý – Kotlík, Zídek. Vyloučení: 7:8. navíc Mikulík (Frýdek-Místek) 10 min. V oslabení: 0:0. Střely na branku: 25:32. Diváci: 249.
Ohlasy
Jiří Kudrna (HC Benátky nad Jizerou): Navzdory tomu, že se dnes jednalo o souboj dvou farem extraligových celků, tak se ve frýdeckém mužstvu objevilo jen minimum juniorů a naopak disponovali zkušeným kádrem. My měli v dnešním utkání velmi mnoho mladých hráčů podobně jako v jiných utkáních. Do padesáté minuty utkání naši hráči velmi dřeli a chtěli uhrát dobrý výsledek, bohužel jsme v tom závěru udělali několik chyb a o výsledku především rozhodly naše individuální chyby v obraně a hlavně vyloučení, která soupeř trestal. Mrzí nás ten závěr utkání. V utkání jsme jednoznačně mohli hrát přesilovky jednodušeji, například jako soupeř, který ve třetí třetině své výhody využil. I přesto si myslím, že jsme byli do padesáté minuty utkání vyrovnaným soupeřem.
Vlastimil Wojnar (HC Frýdek-Místek): Jelikož Benátky nastoupily asi s jedenácti juniory, tak to rozhodně nebyl lehký zápas. Spíš utkání představovalo dvě třetiny trápení. Samozřejmě mladí kluci, co nemají co ztratit, tak bruslí a hrají výborně. Nám se to naštěstí podařilo zlomit ve třetí třetině. Našim klukům musím poblahopřát ke třem důležitým bodům a chci, abysme pokračovali dál. Při výborné individuální akci našich útočníků jsme se dostali do vedení 2:1 a pak jsme si pohlídali přesilovky a z nich dali jeden nebo dva góly. V našich přesilovkách začaly hrát Benátky trochu chaoticky a tam se zápas zlomil. Dnes bylo v utkání hodně přesilovek, probrali jsme to o druhé pauze. Zbytečných faulů jsme se nedopouštěli, spíše jsme se dostali do oslabení ze situace, kdy jsme museli soupeře faulovat nebo šlo o shodu náhod jako u brankáře Danečka.