42. kolo, sobota 5.1.2019, MEO Aréna Přerov
3:4p
2:0, 0:2, 1:1 - 0:1
HC ZUBR Přerov
Klimeš – Malina, Ferenc, Zbořil, Krisl, Pala (A), R. Černý – T. Doležal (C), T. Sýkora, Moučka – Sikora, Pšurný, Tomi – Goiš, Hejcman, Navrátil – F. Dvořák, M. Kratochvíl, Š. Kratochvíl.
HC Frýdek-Místek
Malík – Husák, Haman, Matyáš, Bartko, L. Kovář, Zahradníček, Adámek (C) – Christov, Mikulík, Kofroň (A) – Novotný, Klimša, Motloch – Kaukič, M. Kovařčík, Rudovský – Kuťák, Flok, J. Kalus.
Statistiky
Branky a nahrávky: 10. Navrátil (Pala, Goiš), 11. T. Sýkora (Krisl, Zbořil), 60. Navrátil (T. Sýkora, Pšurný) – 23. M. Kovařčík (Mikulík), 25. Adámek (M. Kovařčík, Kaukič), 59. M. Kovařčík (Rudovský, Kaukič), 64. Husák (Adámek, Christov). Rozhodčí: Čech, Vrba – Bubela, Kučera. Vyloučení: 3:2, navíc Goiš (Přerov) 5 min. a do konce utkání, Sikora 10. min. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1824.
Ohlasy
Kamil Přecechtěl (HC ZUBR Přerov): Do utkání jsme vstoupili trochu nervózně, byl to náš první zápas v novém roce a navíc po delší pauze. Prvních sedm, osm minut jsme se rozkoukávali, pak jsme dali dva góly a první třetinu ovládli. Hráli jsme ji dobře až do okamžiku, kdy byl poslaný Jirka do kabiny. V tom momentě to začalo trochu skřípat a vrcholilo to inkasovanou brankou těsně po přežitém pětiminutovém oslabení. Hra se nám trochu rozjela a přestali jsme být kompaktní mužstvo. Bylo to spíš takové honění se za pukem. Před třetí třetinou jsme si řekli, že potřebujeme udělat body. Patnáct minut jsme tomu podřídili, trpělivě jsme čekali na šance, měli jsme je, ale nevyužili je. Naopak jsme Frýdku dvě gólové možnosti připravili. První ještě Klíma zmákl, druhou už zmáknout nestačil. Naštěstí se nám povedlo srovnat. Získaného bodu si nesmírně cením, protože kluci byli schopní se zápasem, jenž se pro nás nevyvíjel moc dobře, ještě něco udělat. Druhý bod jsme ztratili po hrubé chybě v prodloužení.
Vlastimil Wojnar (HC Frýdek-Místek): Do utkání jsme vstoupili dobře a do desáté minuty byli o něco lepším týmem. Pak nás trochu zabrzdily dva góly obdržené krátce po sobě po dvou tečovaným střelách od modré čáry. První gól byla jednoznačná vysoká hůl, druhý už byl regulérní. Věřil jsem, že zápas otočíme a nějaký bod z Přerova odvezeme. Škoda, že to jsou nakonec dva body, mohly být tři. Nicméně je to boj a v každém duelu jde o účast v play-off. Jsme spokojení.