33. kolo, pondělí 10.12.2018, Zimní stadion Ústí nad Labem
3:2p
0:1, 0:1, 2:0 - 1:0
HC Slovan Ústí nad Labem
Š. Lukeš – M. Vágner (C), Zukal, Muška, Jeřábek, M. Zdvořáček, Hes, Mert – J. Havel, Roubík (A), T. Jandus – Jánský, D. Merta (A), Chrpa – Tůma, Davídek, Planý – Gottfried.
HC Frýdek-Místek
L. Daneček – Haman, Husák, Bartko, Zahradníček, Adámek, L. Kovář – Christov, Mikulík (C), Kofroň – Rudovský, Novotný, Martynek (A) – Kaukič, Peterek, Klimša (A) – Flok, Kuťák, Motloch.
Statistiky
Branky a nahrávky: 42. Muška (Jánský), 49. J. Havel (Roubík), 64. J. Havel (Jánský) – 6. Christov (Mikulík, Kofroň), 37. Adámek (Martynek, Novotný). Rozhodčí: Micka, Pilný – Maštalíř, Pechánek. Vyloučení: 2:2. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 487.
Ohlasy
Martin Štěpánek (HC Slovan Ústí nad Labem): Tak dneska výhra, i když v prodloužení. První třetina se nám vůbec nevyvedla, byli jsme rádi, že to bylo jen o jednu branku, hlavně díky gólmanovi, který nás držel. Frýdek byl lepší, lépe bruslil, kombinoval a my jsme vůbec nestíhali. Pomohla bouřka v kabině, kde jsme hráčům říkali, že se nemůžeme ohlížet na to, že máme mnoho zraněných. Ve druhé třetině se hra zlepšila, i když to žádné branky nepřineslo. Ve třetí části to gradovalo nejenom výkonem, ale i těmi brankami. Jsme rádi, že nám to tam v prodloužení padlo a ochutnali jsme opět chuť vítězství.
Vlastimil Wojnar (HC Frýdek-Místek): My jsme dneska doplatili na neproměňování šancí, do kterých jsme se dostali. Řešili jsme to lehkovážně, a to nás stálo v podstatě dva body, to znamená, že já jsem velice nespokojený a doufám, že se to neprojeví v dalších zápasech, protože tady jsme měli jednoznačně vyhrát. Myslím si, že to i na ledě odpovídalo, bohužel když já nevím z kolika x střel dáme dva góly, a pak si necháme dva lehké dát, tak tady těžko můžeme pomýšlet na nějaký větší bodový zisk.