24. kolo, sobota 17.11.2018,
3:2sn
1:0, 1:1, 1:0 - 0:0
HC Benátky n. Jizerou
Pařík – Kunst, Niko, T. Hanousek, Uřídil, Žůrek, Husa – Psota, J. Mikyska, Teplý – Šír, Najman, D. Špaček – Rychlovský, Bittner, A. Dlouhý – Wiencek, Čech, Průžek.
HC Frýdek-Místek
L. Daneček – Žovinec, Husák, Bartko, Zahradníček, D. Stránský, Krisl – Kofroň, Hladonik, Rudovský – Martynek, Novotný, Machala – J. Kalus, Peterek, Raška – Klimša, Kuťák, Christov.
Statistiky
Branky a nahrávky: 35. Teplý (J. Mikyska), 47. J. Mikyska (Teplý), rozh. náj. Šír – 16. Hladonik (Krisl), 24. Klimša (Martynek, Rudovský). Rozhodčí: Valenta, Wagner – Beneš, Štofa. Vyloučení: 6:6. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0.
Ohlasy
Jiří Kudrna (HC Benátky nad Jizerou): Od začátku utkání jsme chtěli hrát bez vyloučení. Přesto se nám začátek zápasu vůbec nepovedl. Řekl bych, že byl jak ve zlém snu. Hodně rychle jsme prohrávali 0:2, pak jsme sice vstřelili kontaktní branku, brzy jsme ale inkasovali potřetí. Postupem času jsme se ale dostali zpět do hry. Pomohly nám k tomu také přesilové hry. Myslím si, že ve druhé třetině jsme se zaslouženě dočkali vyrovnání. Ve třetí třetině jsme měli další přesilovky, ze kterých se utkání dalo rozhodnout v náš prospěch. Bohužel jsme přesilovky nevyužili. Chtěli jsme zvládnout prodloužení. Samostatné nájezdy jsou loterie, v nich byl šťastnější soupeř. Utkání se dalo vyhrát za tři body. Po špatném začátku si ceníme morálky našeho týmu, který to nevzdal a nepříznivé skóre dotáhl. Až do závěru jsme se tak rvali o všechny body. Určitě jsme měli na to, abychom vyhráli.
Vlastimil Wojnar (HC Frýdek-Místek): Začátek utkání byl z naší strany dobrý. Dostali jsme se do vedení 2:0. Poté se hra vyrovnala. Myslím si, že remíza je spravedlivá. Benátky ve druhé fázi utkání byly asi trošičku lepší, nicméně měli jsme možnost rozhodnout. Minutu před koncem jsme jeli sami na bránu, bylo s faulem, avšak následnou přesilovku jsme nevyužili. Na druhou stranu i domácí dostali možnost přesilové hry v prodloužení, kterou také neproměnili. Nájezdy jsou vabank. Bod z tohoto zápasu bereme.