9. kolo, sobota 29.9.2018, hala Polárka
3:4
0:3, 0:1, 3:0
HC Frýdek-Místek
Malík (21. L. Daneček) – Haman, L. Kovář, Bartko, Husák, Krisl, Matyáš, Zahradníček – Hrňa, Mikulík (C), Klimša (A) – Kofroň, Przybyla, Hladonik – Raška, Peterek, J. Kalus – Kaukič, Kuťák, Motloch
HC Benátky n. Jizerou
Žajdlík – Kunst, Kolmann (C), T. Hanousek, Jan Bednář, Niko, Maier – Psota, J. Mikyska, Bittner (A) – Jeník, Šír, Duda – M. Zachar, Najman, D. Špaček (A) – Průžek, Chrtek, Braid
Statistiky
Branky a nahrávky: 42. Hrňa, 47. Przybyla (L. Kovář), 60. Klimša (Hrňa, Kuťák) – 11. Maier (D. Špaček), 14. Braid (Průžek), 16. Bittner (Psota, J. Mikyska), 28. J. Mikyska (Bittner, Maier). Rozhodčí: Obadal, Kašík - Lukš, Bartek. Vyloučení: 4:4. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Střely na branku: 41:27. Diváci: 992.
Ohlasy
Jiří Juřík (HC Frýdek-Místek): Těžko se nám to hodnotí. To utkání jsme si prohráli v první třetině. Tolik chyb, co jsme tam vytvořili, soupeř zákonitě trestá. Do utkání jsme naskočili až ve druhé třetině, ale přesto znovu přišla další chyba. Zápas nestačí hrát jen jednu třetinu. Na konci se nám sice podařilo snížit, ale je to pořád dokola. Je tam hodně chyb a nedůraz v zakončení. Potřebovali bychom se dostat do pohody, vstřelit nějaké góly. Každopádně bychom chtěli poděkovat fanouškům za podporu.
Jiří Kudrna (HC Benátky nad Jizerou): Předpokládali jsme, že nás tady čeká bruslivý domácí tým, ale perfektně jsme začali. Hodně se nám povedla první třetina, tam jsme položili základ našemu vítězství. Ve druhé třetině se s tím domácí snažili něco udělat, ale my jsme to dobře ustáli. Myslím si, že po dvou třetinách jsme zápas měli poměrně pod kontrolou. Domácí šli samozřejmě do třetí třetiny s tím, že nemají co ztratit a zkoušeli to utkání zdramatizovat, což se jim nakonec i povedlo. Musím říct, že jsme s vypětím všech sil to vítězství nakonec ubránili. Jsme za to strašně moc šťastní a je to pro nás povzbuzení do dalších bojů.