25 výstrojí získala hokejová mládež od Ondřeje Paláta a NHLPA Goals & Dream
Mládežnický hokej
Slavnostní předání nových hokejových výstrojí pro mládež HC Frýdek-Místek proběhlo během prvního domácího utkání Chance ligy.

Během prvního domácího utkání „A“ týmu HC Frýdek-Místek proti Ústí nad Labem bylo hned na začátku první přestávky na ledě živo. Mládež HC Frýdek-Místek získala 25 kompletních výstrojí. Ty získal HC Frýdek-Místek, spolek díky Ondřeje Paláta, hráčům NHL a programu NHLPA Goals & Dreams. Slavnostního předání se zúčastnili rodiče Ondřeje Paláta, který získal Stanley Cup 2020 s týmem Tampa Bay Lightning (Pavel Palát a Hana Palátová).

Dar pomůže ekonomicky znevýhodněným dětem z Frýdku-Místku. Ondřej Palát, který vyrostl v naší komunitě, je nadšený z této příležitosti pomoci jeho mládežnickému klubu.

"Velmi si vážíme podpory NHLPA a jejich hráčů společně s Ondřejem Palátem," těší manažera mládeže Michala Boboka. "Dar bude hrát zásadní roli při náboru dětí do naší přípravky. Pro rodiče je obtížné investovat do hokejové výstroje, když nevědí, zda si jejich děti hru zamilují, zvláště když je jejich rozpočet omezený," poznamenal manažer Bobok.

Frýdek-Místek je domovem dvou vítězů slavného Stanleyova poháru, Pavla Kubiny a Ondřeje Palata. Oba hokejisté začínali hrát hokej právě u nás. Dnes má mládež více než 220 členů a je odhodlána rozvíjet děti, učit je hrát hokej, fair-play, vést je k zdravému životnímu stylu a učit je další důležité aspekty života.

"Na své začátky ve Frýdku-Místku vzpomínám rád. Chtěl bych, aby se klub dále rozvíjel a více dětí mělo možnost s hokejem začít. Proto jsem nesmírně vděčný za program NHLPA Goals and Dreams. Bez podpory programu by některé děti nikdy neměly šanci začít hokej hrát.“ oceňuje iniciativu hráčské asociace NHL Ondřej Palát.

Předseda fondu Goals & Dreams, Devin Smith, komentoval úspěch programu takto: "Za posledních 18 let hráči NHL věnovali více než 24 milionů dolarů na financování a pomoc mládežnickým hokejovým programům po celém světě." Poslali jsme vybavení do všech míst od Austrálie po Jižní Afriku, Evropu, Malajsii a Severní Ameriku. Největší překážkou v účasti na hokeji jsou náklady na vybavení. Naším cílem je překlenout tuto propast.“

V roce 1999 zahájila asociace hráčů National Hockey League (NHLPA) fond Goals & Dreams, aby mohli navrátit to co jim hokej dal. Program hráčů daroval kompletní sady hokejového vybavení, které přineslo prospěch více než 80 000 ekonomicky postiženým dětem ve 34 zemích a pomohlo s vylepšením a vybudováním stovek arén po celém světě. K dnešnímu dni společnost Goals & Dreams věnovala více než 24 milionů dolarů na místní hokejové programy po celém světě, což z ní dělá největší program svého druhu. Další informace o NHLPA najdete na www.nhlpa.com.