Hokejisté s těmi nejmenšími zahájili cyklistickou sezonu ve městě
Novinky
První květnová sobota se ve Frýdku-Místku nesla ve znamení akce „Frýdek-Místek na kole“, díky ní byla zahájena cyklistická sezona ve městě.

Téměř tisícovka sportovních nadšenců se zúčastnila akce, která byla určena nejen cyklistům, ale taky tzv. kolečkovým nadšencům (kolečkové brusle, koloběžky atd.), kteří se hlásili do nezávodní tratě.

Pro účastníky, kteří chtěli být zařazení do slosování o hlavní cenu, kterou byl pobyt v hotelu Valaška v Horní Bečvě, musel splnit 13 stanovišť s různými úkoly, mezi které patřil třeba test znalostí ze zásad bezpečného chování v provozu a poskytování první pomoci.

V rámci celé akce, která probíhala v areálu Autokempu Olešná, byl připraven i bohatý doprovodný program. Hned po oficiálním zahájení akce se na start postavili i ti nejmenší, aby poměřili své vzájemné síly. Jejich závodu asistovali i hokejisté HC Frýdek-Místek Filip Haman a Jan Hladoník. Na všechny regule potom dohlížel všem dobře známý FREDDY, který v průběhu akce absolvoval i focení s širokou řadou návštěvníků akce.

Na toho, kdo se zastavil na stanovišti č. 12, čekaly hokejky a brány včetně zmenšeného hřiště. Na tom si děti mohly zahrát hokej a buď jen tak mezi sebou nebo třeba se svými rodiči. Na vše v rámci tohoto stanoviště dohlížel Pavel Palát se svou manželkou. Kdo si chtěl jen tak zastřílet měl samozřejmě taky možnost. No a pro zájemce o hokejové karty byla připravena autogramiáda v podání již zmíněných hokejistů Hladoníka s Hamanem.

Jan Hladoník a Filip Haman k akci, kterou pořádalo Statutární město Frýdek-Místek, dodali: „Je to skvělá akce se super myšlenkou. Byli jsme rádi, že nám bylo umožněno se zúčastnit.“
Jakub Mikulík (Výkonný manažer HC Frýdek-Místek): „Akce Frýdek-Místek na kole byla fantastická! Chtěl bych velice poděkovat všem organizátorům akce, především paní Laníkové, Turistickému informačnímu centru Frýdek-Místek a Statutárnímu městu Frýdek-Místek za výbornou spolupráci a umožnění stát se jedním z partnerů této akce! Také si moc vážím pomoci pana a paní Palátových, kteří připravili výborné stanoviště (č. 12) a celý den se návštěvníkům věnovali. Dali do toho opravdu celé své srdce a spoustu energie. Hokejisté Honza Hladoník a Filip Haman si také zaslouží poklonu za to, jak se perfektně zapojili do celého dění. Samozřejmě neobešli bychom se ani bez pomoci Daniely Maroszové a Maria Schülera! Jsem moc rád, že máme takové skvělé lidi v klubu.”