Hokejisté i fanoušci se bavili na fotbalové exhibici v Řepištích
A-tým
Letní přípravu si hokejisté Frýdku-Místku zpestřili v sobotu fotbalovým utkáním v Řepištích, které slavily sto let fungování svého klubu. Na programu byla kromě samotného utkání také tombola pro fanoušky.

Hlavním bodem programu bylo exhibiční fotbalové utkání mezi hokejisty Frýdku-Místku a fotbalisty TJ Řepiště, v němž i přes sympatický výkon hokejistů nakonec zvítězili 5:2 hráči Řepiště. Po první půli vedli domácí 4:1, ve druhém poločase pak padlo po jedné brance na obou stranách a v samotném závěru utkání smolně neproměnil pokutový kop frýdeckomístecký Adam Raška, který mohl zařídit alespoň dílčí vítězství svého týmu ve druhém poločase.

„Rozdíl mezi fotbalisty a hokejisty byl vidět. Hlavně ve vnímání prostoru a čtení hry. To našim klukům dělalo problémy,“ vypozoroval trenér Vlastimil Wojnar, který na lavičce „rysů“ načne první kompletní sezonu. „Bylo to pro nás příjemné zpestření přípravy,“ dodal a nezapomněl pochválit výkon Jana Zahradníčka v brance Frýdku-Místku, který se blýskl nejedním výborným zákrokem. „Byl náš nejlepší hráč, měl fakt dobré zákroky,“ uznal Wojnar.

Sám Zahradníček si rovněž celou akci pochvaloval. „Bylo to perfektní. První poločas nebyl od nás optimální, ale pak jsme se do toho dostali a bylo to lepší a lepší,“ hodnotil v sobotu brankář, ale jinak obránce Frýdku-Místku, který prozradil, že v dětství zkoušel i fotbal. „Když jsem byl menší, tak jsem chodíval hrát do Libhoště fotbal a možná dva nebo tři zápasy jsem si i zachytal. Jinak žádné zkušenosti s chytáním nemám,“ usmál se.

Po utkání proběhla divácká soutěž v penaltách, jejichž vítězka si odnesla jako cenu balení Birellů. Za hlavní cenu patří poděkování Plzeňskému Prazdroji.

V bohaté tombole pak měli fanoušci možnost získat podepsané dresy, hokejky, či plakáty hokejistů Frýdku-Místku a proběhla také autogramiáda zúčastněných hráčů.

Na závěr příjemného dne si pak hráči Frýdku-Místku i Řepiští vychutnali připravený guláš.